joi, 24 iunie 2010

Parculetul





Mai tineti minte entuziasmul meu dupa ce am terminat de construit parculetul din fata casei azi primavara?:)
Atunci arata asa...,










iar acum a devenit o spendoare.
Sau numai mie mi se pare?














Linistita ,o salamandra, a pornit la plimbare pe aleea parcului meu.Daca tot e soare, de ce sa nu profite si ea?.De!:)Si pentru ea e sarbatoare azi.

miercuri, 23 iunie 2010

SANZIANA




Asa s-ar fi numit fetita care n-a vrut sub nici o forma sa apara in familia noastra,nici prima oara nici a doua oara.
Imi place cum suna,imi place melodia acestui cuvant...imi place ca aduce vara.

Si pentru ca maine sunt Sanziene,la noi la Sustiu,se pastreaza un obicei tare frumos.La fiecare poarta apare o coronita impletita din planta careia aici i se spune Sanziana si multe,multe flori.
Am facut si eu o coronita,care deja asteapta frumos in poarta sarbatoarea de maine.


Pe la voi cum se sarbatoreste aceasta zi de vara?


Pe langa coronita mea,mai pun si cele a vecinelor mele preferate:)...(Lenuta si Veta) sa vedeti ce frumoase sunt.

marți, 22 iunie 2010

Cat timp nu ne-am mai intalnit...


am avut niscai treaba...
Am vizionat cu clasa spectacolul"Cheita de aur",prezentat de minunatii actori de la Teatrul "Arcadia" din Oradea...unde cei mici au plans sau au ras alaturi de Buratino...












...apoi am vizitat Muzeul Militar ,tot din Oradea,iar baietiii mei au fost tare incantati de tot ce au vazut,dar pe mine m-a distrat dorinta lor de a trage cu o arma adevarata,numai ca era prea grea:)...asa ca Teddy tinea arma ,iar ei incercau sa faca toate operatiunile pana la punctul final, in care in sfarsit trageau...:)Cu asa soldati poti merge la lupta:)!









Am vizitat si ce-a mai ramas din Gradina Zoologica,vedeta fiind o maimutica ,care a facut spectacol in cusca sa ,dandu-se pe un leagan sub [privirile admirative ale copiilor,care la sfarsit au si aplaudat-o:),dar si un paun care si-a deschis coada pentru aputea fi admirata...In rest ...animale triste...mai putin cardul de bobocei de rata, care se grabeau sa treaca prin fata noastra la...apa.







Ne-am distat apoi in parc ...






Apoi am avut de pregatit sfarsitul anului cu toata hartogaria de rigoare,dar si cu serbarea ,care anul acesta ,a avut un aer aparte,...adica parca decupat din trecut.
Totul s-a petrecut in straie populare bihorene cu cantece, poezii si jocuri populare, intr-un Camin Cultural "gatit" cum se cuvine...
Acest lucru a adus lacrimi in coltul ochilor nu numai celor implicati direct,adica parintilor mandri de copilasii lor,dar si oamenilor simpli de la sat,carora le era dor sa vada cum staiele acele frumos lucrate,ies la iveala.
Ca un fapt divers,Teddy purta o camasa care avea cel putin 80 de ani!!!!E super!!!Am imprumutat-o de la o bunicuta care mi-a dat-o cu multa placere,dar a trebuit s-o dau inapoi...e un lucru de valoare pentru ea,ere al tatalui ei.Cu camasa lui Mark,nasul lui a jucat in tinerete:).
Un ajutor de nadejde a fost pentru pregetirea acestui program,o doamna cu o voce superba,o iubitoare de folclor din sat,Violeta Micula.Ii multumesc!

Cam asta am facut eu cat timp am lipsit dintre voi!
De cand cu vacanta mare,incerc sa fac treaba prin gradina,dar nu reusesc decat printre picaturile de ploaie,care sunt tot timpul ca o amenintare cecoboara din cer cu galeata insotite de tunete si fulgere...Mi-e groaza de fiecare data!!
Azi am reusit sa-mi culeg mazarea,am ales-o,avand 10 l de boabe!!!! de care sunt tare mandra,am fiert-o,iar acum astept sa se raceasca sa le pun in pungi si sa le var in congelator.
Acum in bucatarie am un miros ca de porumb fiert!Hmmm! ce pofta mi-a facut!

vineri, 11 iunie 2010

Oameni...





si locuri...
Am poposit intre oameni necunoscuti ,pe care, parca ii cunosteam de cand lumea.Palate vechi,interioare si curti fascinante,oameni de seama dar radiind de simplitate si modestie,locuri frumoase,clipe de neuitat!Noi mai lipseam ca o pata de culoare,ca un cant adus de departe...
Asemenea minuni trebuie sa se intample ca sa-ti dea puterea necesara de a continua...Astfel de momente iti amintesc si-ti confirma ca munca ta nu e in zadar!
Acestia am fost noi in Budapesta!

miercuri, 9 iunie 2010

9 iunie



Azi,pentru noi e o zi importanta.
LA MULTI ANI,SOTULUI MEU ,SORIN!!!
Si pentru ca iubeste mult florile,ii daruim ,noi trei ,minunatiile acestea ce au inflorit asa de frumos!

marți, 8 iunie 2010

Dunare,







Dunare,drum fara pulbere...
Cam asa a fost sfarsitul de saptamana.Am infruntat drumul pana la Budapesta,pentru a ma imbarca pe vaporul Rakoci,apoi sa navighez doar intre doua poduri,adica intre Podul Lanc si Podul Libertatii,momet in care am admirat frumusetea de pe maluri,deoarece Dunarea albastra s-a transformat intr-o Dunare mult prea mare si tulbure nepermitand vapoarelor mari sa treaca pe sub podurile mai vechi.
A meritat,mai ales ca pe langa frumusetea orasului,am cunoscut oameni deosebiti,romani deosebiti.Am participat la "Intalnirea romanilor de pe Dunare",editia a IV,organizata de Institutul Cultural Roman din Budapesta. De ce aici nu pot fi la fel,sau mai degraba de ce pleaca toti oamenii de calitate de aici...:(Tot acum mi-am dat seama ce mica e totusi lumea,iar faptul ca ai aceleasi preocupari iti rezerva pe viitor o posibila intalnire.:)Cine se aseamana se aduna!
Alaturi ne-au fost Orchestra"Banatul" din Timisoara si "Mugurii de Tezaur" din Beius.
A fost o experienta unica.Am ajuns sa intretinem o atmosfera romano-maghiara super!
Mai vreau!!!

marți, 1 iunie 2010

Ghici ce e?


Puteti sa va imaginati orice,iar daca ghiciti sau nu, ofer....:)intreaga fotografie!