joi, 26 august 2010

URA...plecăm














































În sfârșit putem pleca întreaga familie(adică toți patru) într-o mini vacanță.Ne-am făcut bagajele,iar mâine pornim spre Ungaria,la un ștrand ce mie mi-e tare drag,Hajduszoboszlo,care e doar la 160 km de noi.
Povestim când mă întorc.:)
Un sfârșit de săptămână,așa cum v-ar place va doresc!

miercuri, 25 august 2010

Noaptea


...m-a fermecat luna ,care parcă mă spiona trăgând cu ochiul în curtea mea,așa că am încercat să-i fur o privire printre ramuri de prun...
E cu mult mai frumoasă în realitate!
Pare a fi ochiul noptii!

luni, 23 august 2010

Târgul Meșteșugarilor 2010 Oradea


























Deși a avut loc acum o lună,la Oradea,nu pot să nu vă arat cât de frumoși pot fi oamenii prin ceea ce meșteresc.Mereu vedem tot felul de necazuri în jurul nostru și uităm să privim spre partea frumoasă a existenței noastre.Am participat la acest târg alături de alte trupe de dansuri populare din Bihor,doar să mai pigmentăm un pic atmosfera cu cântece și dansuri românești,ungurești,slovace...

Las imaginile să vorbească,fiindcă o fac mai bine...:)))),meșterii venind din mai multe colțuri ale țării.
Fiecare să-și aleagă ce-i place,iar la un astfel de târg merită să mergeți fiindcă sunt mult mai multe de văzut decât am putut eu să cuprind.

:(Înainte să plec de la târg,am călcat într-o groapă și-am făcut o entorsă de toată frumusețea pe care am dus-o acasă și-a trebuit tratată toată săptămâna...

vineri, 20 august 2010

Mi-e drag să privesc cum


...porumbul
tace si așteaptă
apusul
Soarelui...

miercuri, 18 august 2010

MAGIE

Pentru că toată săptămâna am mers zilnic la școala de centru și pentru că 4-5 ore trec tare greu la școală dacă nu sunt copii ,am găsit în bibliotecă o...provocare,acum pentru mine,dar cu siguranță ca va fi și pentru copii...
Am dat de o carte a unui autor necunoscut de mine încă,așa că am pornit la drum alături de ANGIE SAGE,în romanul ei plin de aventuri MAGIE.Are o lectura foarte acaparantă(chiar de ești un pic adult:)),iar personajele ei par a fi decupate dintr-o lume veche și totuși nouă,astfel încât copiii au parte de mulți vrăjitori,copii simpatici cu spirit de aventură,animale ciudate,lecții de viață,de prietenii necondiționate...Angie Sage s-a născut la Londra și și-a petrecut copilăria și adolescența în valea Tamisei,la Londra și la Kent.Locuiește în prezent lângă un golfuleț din Cornwall,unde își scrie poveștile în timp ce privește bărcile pescarilor in larg.Are și ea o bărcuță-Muriel-,dar si multe cărți cu ilustrații pentru copii.
Cartea e frumos ilustrată la începutul fiecărui capitol (ideea principală,sau un personaj întâlnit în acel capitol este desenat în creion având astfel un aer vechi) de către Mark Zug care a mai ilustrat multe jocuri de cărți(The Gatberin,Dune)îndrăgind romanele fantesy.

Poate v-ați așteptat la altfel de postare,mai ales că am lipsit atât de mult,dar atunci când ofer o carte unui copil,îmi place să leg discuții despre lectură,iar pîna nu citesc și eu nu pot comunica cu ei.Primii provocați vor fi baieții mei,și sunt sigura că le va face placere o astfel de carte.

Din tot ce mi-am propus în această vacanță că voi face am un singur regret că n-am reușit nicicum să ajung mâine la Carnavalul Florilor din Debrecin,Ungaria,unde ar fi trebuit să participăm alături de alți dansatori din Bihor,Satu Mare,Sălaj și din Ungaria la însoțirea carelor împodobite cu fel și fel de figurine făcute numai din flori.
Carele vor poposi și la Oradea în 21 august.Va fi mare sabătoare!

Nu mai fac față fizic la atătea solicitări,mai ales că duminică vom merge cu un spectacol lângă Huedin jud.Cluj,apoi la Finiș,un sat in apropierea Beiușului.

De multe ori mi-aș dori să am puteri magice să pot face fața la tot ce mi-aș dori să fac!
:)