joi, 23 iunie 2011

Pestera Ursilor
















Pentru ca anul acesta scoala nu s-a terminat pe 15 iunie,chiar in acea zi am pornit intr-o excursie racoroasa. Caldura de afara ne-a trimis tocmai in pestera.E destul de aproape de noi,25 km,aLinksa ca nu ne-am lasat intimidati de caldura de afara,pornind la drum.Am ajuns destul de repede la Chiscau,unde lumea se pregatea de primit oaspeti. Zilnic,mai putin luni,sute de turisti vin din toata tara,dar si de peste hotare sa vada asemenea frumuseti ce numai natura e in stare sa savarseasca. Femeile maturau strada,udau florile.Copiii erau frumos imbracati fiind serbarea de sfarsit de an.N-am zabovit decat cu privirile la aceste evenimente ,ajungand rapid la poalele muntelui,unde la umbra copacilor ne-am recuperat putin fortele,ne-am luat gecile si apoi am pornit la drum spre intrarea pesterii.Inca micutele tarabe erau inchise,dar pe cand am iesit din pestera,sute de lucrusoare,din care majoritatea ursuleti,au invadat tarabele.Au avut baietii din ce alege:)!Am asteptat cam o jumatate de ora sa putem intra in pestera,fiind primul grup din acea zi,impreuna cu gradinarii de la Remetea.Ce coincidenta !
Baietii mei au trait clipe de neuitat alaturi de personajele create de natura.Imaginatia lor n-a avut margini,iar ghidul,un domn tare simpatic,a intrat rapid in jocul lor,facand din aceasta vizita o adevarata relaxare.
Cine n-a fost in aceasta pestera si trece prin judetul Bihor,sa nu cumva sa faca sa n-o viziteze.
Las acum cateva imagini,asa de pofta si ,sa va mai racoriti si voi putin.
Despre Pestera Ursilor puteti afla mai multe aici


Pentru Carmen ofer cu drag aceste imagini,mai ales ca aceste locuri se afla in topul preferintelor ei:).

marți, 21 iunie 2011

Miercurea fara cuvinte!





sau o seara minunata de vineri:)!

vineri, 17 iunie 2011

Barbati singuri...

Pe ulita noastra ,de cum se lasa seara,iar luna incepe sa-si arunce razele argintii spre pamant,barbatii singuri isi fac aparitia...
Unul sta tocmai pe varful stalpului,iar celelalt si-a gasit,de cateva zile locul pe sarmele de curent.I-am gasit destul de tacuti.Asteptau linistiti rasaritul soarelui,asa ca pe cand ma trezeam,fiecare era deja la perechea sa.
Cum e facuta si viata asta!Mereu iti ofera surprize:)!
Daca perechile lor ar avea cea mai mica indoiala asupra barbatului din cuibul lor,am dovada vie(fotografia),ca in fiecare noapte stau singuri si cuminti.Sa vina la mine ca le si demonstrez:).

Un sfarsit de saptamana linistit si insorit!

joi, 9 iunie 2011

Ca de cand...

nu ne-am "vazut",
Multe...a trebuit sa fac!!!:)
Chiar de 1 Iunie am fost cu mic cu mare...trupa Keknefelejcs sa sustinem un spectacol,la marginea Crisului Negru,intr-o terasa ,convoiului de temerari din Ungaria si Romania,care duc la bun sfarsit un traseu pe apa,mergand cu barcile pe cursul Crisului Negru.Pentru cei mici(16 la numar) a fost ca un cadou...:)o excursie bine meritata pentru intregul efort depus sambata de sambata,iar pentru cei mai mari...un mod de a face o reprezentare in care sa ne prezentam dansurile invatate.Nu a fost usor,mai ales ca in timp ce micutii evoluau pe scena ,cei mari isi schimbau rapid imbracamintea pentru urmatorul dans.Aplauzele si aprecierile celor da fata au demonstrat inca o data ca nu muncim degeaba:).

Saptamana s-a incheiat cu o cura de...sapa prin gradina de la Remetea...utilul si placutul au facut casa buna:).

Luni am fost la cumparaturi.Pare un lucru banal,dar pentru noi urmeaza hopul cel "mijlociu":)...examenul de admitere la liceu,dar pana la examen avem si banchet,asa ca am pus in aplicare strategia "costumul", la care s-au adunat camasa,cravata ,pantofi.:)E amuzant pentru mine ca si parinte sa-mi vad feciorul la "patru ace".Am terminat si cumparaturile,unde am tinut cont de preferintele absolventului...culoare vernil la camasa,cravata subtire neagra,iar la pantofi a fost destul de evaziv..."oricum ii port numai la banchet!",asa ca s-a hotarat repede...negri,comozi si frumosi:).
Acasa am ajuns repede la concluzia ca nu stiu sa fac nod la cravata,dar am fost salvata de...youtube,unde am invatat rapid cel mai elegant nod de cravata!:)
Marti...sedinta cu parintii...director,diriginta,gid de inscriere,intrebari,raspunsuri....toate in modul cel mai frumos...majoritatea s-au inscris la acelasi liceu,la acelasi profil...filo,ca doar din clasa a-V-a,asta si-au dorit.Ramane de vazut dupa examen cati raman colegi mai departe. Stau sa ma gandesc ca Teddy are colegi inca de la gradinita,adica sunt in aceeasi clasa de la 3 ani,si poate si-n urmatorii 4 ,si,nu pot sa spun decat ca deja o sa petreaca o viata impreuna.Chiar se inteleg tare bine,baieti si fete(3+3=6 pe acelasi drum).

Azi am fost la festivitatea de incheiere a unui ciclu.Emotiile isi facusera loc in sufletul absolventilor,parintilor,profesorilor.Doamna diriginta,avea emotii mai mairi decat elevii,dar numai pentru simplul motiv ca s-a legat intre ea si copiii nostri o punte sufleteasca extraordinara.Toti o iubesc pe Doamna diriginta!Florile si diplomele au incheiat aceasta frumoasa zi.Ieri seara ii faceam lui Teddy buchetele de flori pe care le-a dat profesoarelor preferate...engleza,romana,istorie,franceza,informatica...Au fost buchete superbe,care au tras atentia fetelor.Am legat laolalta,flori,respect,admiratie si emotii...

Maine pregatim banchetul!Pana seara,impreuna cu o mamica(cofetareasa clasei si casei:)) va trebui sa terminam tortul ales de copii,tort de fructe,dar are niste modele pe care le voi picta ...Apoi seara sunt unul dintre parintii organizatori si "pazitori" :),asa ca mult mai am de lucru!

Printre toate aceste trebusoare,pregatesc serbarea de sfarsit de an,excursia la Pestera Ursilor(o splendoare de pestera),precum si o iesire cu trupa de dans in Ungaria,aproape de granita cu Austria,intr-un orasel unde,la sfarsitul lunii va trebui sa dam spectacole deoarece acolo e Carnaval,asa ca manifestarile artistice se tin lant.

Poate ca toate aceste randuri motiveaza oarecum absenta mea de atata timp de pe langa voi,dar tot atat de putin timp voi avea si in urmatoarele saptamani,din pacate...

Si pentru ca e inca 09.06,iar in familia noastra evenimentele se tin lant,nu pot decat sa-i mai spun inca o data LA MULTI ANI!Sorinului meu drag:)...