joi, 25 august 2011

Santier




Cam asta e casa mea de o saptamana.Parca n-ar fi destula caldura de afara,faptul ca trebuie sa umplu camara(am pus muraturi,dulceturi,compoturi:)),acum am intors casa pe dos.Mi-e cam groaza de saptamanile care urmeaza,dar sper ca pana incepe scoala sa pot pune la punc fiecare coltisor al casei.Se lucreaza pe doua fronturi,inauntru schimbat geamuri,pardoseala,spat usi,renovati peretii,adica tot, si izolarea peretelui din curte.

Timpul o sa fie dusmanul meu nr.1,asa ca scuzati-mi absenta in urmatoarele saptamani.Nu e pauza de odihna,nici de placere,iar calculatorul se va muta la Remetea cu copii cu tot:).

luni, 22 august 2011

Topinambur,sanatate curata!





Daca cei mari erau preocupati sa taie iarba,Mark se saturase sa stea la umbra pomilor si sa astepte sa...creasca mare sa poata si el cosi:),asa ca s-a hotarat sa-si gaseasca de lucru.A luat harletul si a inceput sa sape dupa csicsoka (sau napi porcesti,topinambur,rujita).

Stia de la Steluta,matusa lui preferata si sora mea,tot preferata:),cat sunt de sanatoase aceste plante ce seamana cu niste cartofi ,dar au un gust dulceag si bun.A sapat pentru toata lumea,iar dupa ce ne-am infruptat din clisa,rosii si ardeii ce-i aveam in traista,ne-am pus la...delicatesele gasite de Mark.:)

Am mancat fiind convinsi ca sunt niste plante sanatoase impotriva diabetului, obezitatii,racelii,asterosclerozei,cancerului la colon.Mai multe puteti afla aici.Am ramas si eu uimata la cat e de sanatoasa aceasta planta.

Voi cunoasteti aceata planta uimitoare?Cum se cheama pe la voi?

Daca intindeti mana,Mark va da si voua!:)

duminică, 21 august 2011

Life in Pictures





Costin ne mai arunca o provocare cu putine cuvinte.Mie cateodata chiar imi pica bine:).

Asta e prima coasa a lui Teddy,dar chiar ii place:).

La inceput a fost initierea,apoi a ajuns in varful dealului:).

joi, 18 august 2011

Remetea






































Locul unde imi place mult sa fiu e aproare de cer.De aceea ,via(sau ceea ce a mai ramas din ea:) situata pe unul din dealurile ce imbratiseaza satul ne-a atras ca un magnet dintotdeauna.Copii fiind, mergem des la vie,aveam de lucru,dar ne si placea deoarece era o piata pe gratis:),incepand de la mere ,pere,prune ,piersici,cirese,struguri,mure,malaiele,porumbele mancam pana ne saturam,ba mai puteam aduce cateva si acasa,pentru bunica atunci cand ea nu mai putea urca dealul.Era prea batrana.




Mi-a placut tot timpul sa cuprind zarea,avand impresia ca acolo ,sus,sub acea umbra plapanda a unui pui de piersic,e centrul lumii.De acolo vedeam intreg satul,ba mai mult,mult mai mult,iar linistea stapanea intreg pamantul.




Aceasta e Remetea mea,vazuta din locul cel mai drag mie,noua,celor trei frati,iar acum placerea e transmisa si puilor nostri:).




Senzatia pe care mi-o da acel loc e aceeasi cu o biserica.


miercuri, 17 august 2011

Miercurea fara cuvinte





sau cu putine cuvinte din partea mea.

Carmen ne tine prinsi de multe saptamani cu aceasta minunata provocare.

Azi va prezint doua dintre personajele din gradina mea ce seamana tare mult cu baietii mei.

PISTRUIATUL care crede ca are mai multi pistrui decat Mark.:)

















FREZATUL seamana cu Teddy,care tot timpul are parul ca un ...arici.:)


marți, 16 august 2011

Afacerea...





de 1 leu:).

Saptamana trecuta imi intra Mark in bucatarie si-mi cere un leu.De obicei nu prea cer ei bani:),doar in cazuri de extrema urgenta.

-Ce sa faci tu cu leul?il intreb.

-Vreu sa cumpar cainele de la tanti Lenuta!imi spune el hotarat.

Cum sa nu-i dau eu leul mult dorit,mai ales ca doua saptamani a tot mers sa se obisnuiasca Labus cu el.In cateva minute intra Mark in curte cu Labus in brate.

Merita 1 leu,nu-i asa?!Voi ce ziceti?Investitia abia de acum incepe:))).Toti suntem topiti dupa ochisorii lui.de o saptamana si jumatate Labus face tot felul de nazbatii,dar cine sa se supere pe el:).Cel mai mult ii place ...compania baietilor,papucii mei si...carnea:)).

luni, 15 august 2011

Remetea 2011,6 august





















In fiecare an,in prima sambata a lunii august, pe la noi e sarbatoare.E momentul cand cei care sunt departe de casa,adica de satul natal,se intorc in concedii de peste tot si-si petrec o dupa masa impreuna cu cei care au ramas aici ,pe terenul de fotbal,in fata scenei ,in fata unui gulas,sau a unor mici.Tineri,batrani,copii,romani ,unguri se bucura alaturi de cei care ore intregi ocupa scena .Jocul s-a incins si pe langa scena:).

Muzica populara bihoreana,banateana sau ungureasca,dansurile populare din diferite zone,mai apoi concerte de muzica usoara sau dansurile de societate sau moderne au tinut lumea aproape de scena ore intregi.

Nici anul acesta n-a fost altfel,iar criza parca n-a afectat bucuria de a petrece,remetenii fiind impreuna:).Focurile de artificii au imprastiat culori pe cerul instelat,iar muzica si voia buna a tinut treaza atentia tuturor,pana tarziu in noapte.

Pentru fiecare moment prezent pe scena,in sambata de 6 august,"vinovati" am fost eu si Sorin.:)Am avut peste 200 de invitati.


miercuri, 3 august 2011

marți, 2 august 2011

Vacanta la tara:)

De cand a inceput vacanta,Teddy si Codrin sunt nedespartiti.Cam o luna au stat la mama mea la Remetea,unde in fiecare zi isi petreceau in cea mai mare libertate posibila.Ziua scalda(daca era soare) la Cris,calculator,mancare pe placul inimii lor(doar erau la bunica),iar seara se pregateau sa iasa in sat,la terenul de sport si binenteles la fete:).Se intorceau candva dupa miezul noptii,dadeau iama prin frigiderul bunicii mancand cu povestile si rasetele de rigoare,apoi intrau in camera,dar nu neaparat la culcare.A doua zi ,de multe ori se trezeau pe cand mancarea de amiaza ii astepta cuminte in farfurii.Ce viata!!!

Sa mai spuna cineva ca nu e fain la tara in vacanta de vara!Acum sunt la mine, la Sustiu,dar programul lor e acelasi:).

LIBERTATEA e cuvantul ce poate defini o vacanta la tara,Acum e plin de tineri si pe la noi,venind din toate colturile tarii sau a lumii(cei plecati in stainatate isi trimit acasa copiii,pana ajung si ei).E un adevarat furnicar prin curtea scolii,nu numai ziua ci si seara,pana tarziu.Ziua e populata de cei mici si galagiosi,seara de tineri care stau pe butucii de sub meri.Au iesit si baietii mei. Ma uitam dupa ei cum se pierd in umbra noptii fara cea mai mica frica.Doar sunt in siguranta.Sunt intre copiii de vartsta lor.Stau si se distreaza asa cum numai ei stiu,sau cum ne-am distrat si noi in lungile seri/nopti ale vacantei de vara.

Mark e inca langa mine,dar peste catva ani...

Cati parinti de la oras pot sta linistiti seara tarziu daca nu sunt acasa copiii?Eu macar sunt linistita ca peste ani,cand si ei vor deveni parinti,si-or aduce aminte cu drag de libertatea de a trai simtita la tara si isi vor lasa linistiti copiii in vacante la tara.

Nu s-a schimbat prea mult acest sentiment, de ani de zile,de generatii intregi.Chiar azi,la o emisiune de pe TvR2,sasii plecati in Germania isi aduceau aminte cu drag de vacantele copilariei lor in satul lor natal,unde se intorc ori de cate ori reusesc.Amintirile sunt cele care leaga omul de un loc,iar daca iti raman adanc adapostite in "santurile" memoriei te reintorci cu mult drag ACASA,oriunde s-ar afla ea.