joi, 28 august 2014

Sculpturi cu reflexii

Oamenii reusesc sa schimbe o bucata de lemn in ceva mult mai practic si elegant.
Iubitoarelor de pantofi cu platforma,priviti!
                                                             Dragon Shoes









Aici puteti vedea si cum se fac si cum se poarta!:)

Sorin stie cat de salvatoare e o reflexie!:))

miercuri, 27 august 2014

M.F.C. Miresme de munte...

in camara mea.:)

merisoare

afine

zmeura

mure

coarne

macese

Carmen ne-a strans la un loc,asa ca poftiti la sanatate curata!

O sa-ti tulburam oleaca linistea in doi.:))



marți, 26 august 2014

Meloman pentru a zi

O muzica care pe mine m-a relaxat  acum 20 de ani, si acum si sunt sigura ca si peste 20 de ani o voi asculta cu aceeasi placere...


Si mult dor de albastru....
ht="315" src="//www.youtube.com/embed/yvn4xyHonkE" frameborder="0" allowfullscreen>

Sorin are mai multe momente muzicale.

vineri, 22 august 2014

Carnavalul Florilor Oradea 2014

Pana sa-mi ajunga si mie pozele facute de copii,iata cateva din minunatele fotografii gasite  aici.                    Daca aveti placere si rabdare puteti merge pas cu pas alaturi de carele cu flori,de dansatori si oradeni.











NOAPTE BUNA!



miercuri, 20 august 2014

M.F.C.Carnavalul Florilor

Pentru ca azi Ungaria e in sarbatoare si o parte din mine sarbatoreste ,iata modul in care oradenii asteapta ziua de maine...,iar Carmen ne primeste azi , ca o gazda buna ce e.:))
                                       Scuze pentru vorbaria prea lunga!:)
                   






alte  imagini puteti gasi aici si aici

Primul car cu flori e insotit de micutii mei,din Ansamblul de Dansuri Populare Keknefalejcs.Maine vom petrece alt car sosit din Debrecin .alaturi de ansambluri de dansuri populare,moderne sau sportive,maghiare si romanesti din judet.Apoi poate incepe spectacolul!

marți, 19 august 2014

Coco Chanel 19 august 1883


Dali spunea despre ea: "Sufletul şi corpul său sunt cele mai bune veşminte ale pământului".



REGULI DE STIL DE LA COCO CHANEL!
                            sursa

Coco Chanel nu mai are nevoie de prezentări. Această femeie, o adevărată legendă în industri modei şi un adevărat model de urmat în viaţă, a spus de nenumărate ori lucruri care au ajuns reguli de stil
Dacă eşti în căutarea unui unei surse de inspiraţie, style icon-ul francez, cu ale sale idei revoluţionare la vremea când le-a lansat, dar care sunt încă actuale, este ceea ce ai nevoie. Dovada faptului că Madame Coco este o legendă o reprezintă tocmai codul său vestimentar, o referinţă primordială pentru femeile moderne, care preferă stilul elegant, atemporal.
„A woman with good shoes is never ugly.”
O femeie cu pantofi excepţionali nu o să fie niciodată văzută ca o persoană urâtă. Un singur element poate să spună mai multe despre cineva decât lasă acesta să se vadă prin discuţii cordiale. Bunul gust şi aprecierea materialelor de calitate se poate vedea printr-o pereche de pantofi eleganţi, cu toc, care evidenţiază altfel silueta unei femei, spre deosebire de o pereche de balerini.
„A fashion that does not reach the streets is not a fashion.” (O modă care nu ajunge şi în stradă, nu este o modă)
Coco Chanel a revoluţionat stilul vestimentar al femeilor. Aceasta a avut ca ţel să elibereze sexul feminin de constrângerile vestimentare şi clişeele vremurilor trecute. Deşi ea deţinea un secret, triumful frumuseţii naturale cu ajutorul elemente elegante care pot fi dobândite, a vrut ca ideile sale revoluţionare să cucerească străzile lumii şi a reuşit.
„Fashion changes but style endures.”
Designer-ul legendar era conşient de faptul că tendinţele sunt efemere, iar moda se schimbă, de aceea şi-a dorit să creeze un ghid de stil atemporal. În prezent, sacourile, perlele, rochiile minimaliste, pălăriile, fundele şi chiar cămăşile albe sau bluzele cu dungi sunt elemente care ne aduc aminte de ea. Aceasta a spus că stilul „îndură”, ceea ce poate însemna că acesta are puterea de trece peste orice tendinţă insignifiantă pentru look-ul unei adevărate „lady”.
„In order to be irreplaceable, one must always be different.” (Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit)
Ca orice om care îşi dorea să schimbe lumea, Coco Chanel şi-a dorit să fie diferită. Acest lucru este cheia succesului în orice domeniu. Se spune că fiecare suntem diferiţi, însă trebuie să ne menţinem astfel. Putem face asta adoptând elementele vestimentare care ni se potrivesc şi care ne scot în evidenţă atuurile fizice, nu să tratăm orbeşte moda şi, precum oile, să respectăm toate tendinţele deşi nu ne identificăm cu ele.
„Dress shabily they remember the dress; dress impeccably they remember the woman.”(dacă te îmbraci neglijent, oamenii îşi vor aminti ţinuta; îmbracă-te impecabil şi îşi vor aminti femeia)
Hainele sunt pentru a ne acoperi formele, pentru a ne evidenţia atuurile şi pentru a stârni imaginaţia persoanelor cu care socializăm, fie ele femei, fie bărbaţi. Un om matur este conştient de aceste lucruri şi se îmbracă impecabil pentru a se pune pe el în valoare, nu pentru a evidenţia hainele sau a epata prin intermediul acestora.
„Some people think luxury is the opposite of poverty. It is not. It is the opposite of vulgarity.”
Pentru a continua ceea ce am spus mai sus, femeile cu stil trebuie să ştie că luxul nu este opusul sărăciei. Luxul este opusul vulgarităţii, al banalului, şi trebuie să profiţi de el în cunoştinţă de cauză. Un stil luxos înseamnă, în primul rând, calitatea materialelor şi, în al doilea rând, confortul pe care ţi-l oferă, nu un label.
„Fashion is architecture. It is a matter of proportions.”
Moda are mare legătură cu arhitectura, succesul unei apariţii stă în proporţii. Femeile mature trebuie să ştie cum să se îmbrace ca să îşi pună în evidenţă formele cu care au fost înzestrate de la natură şi trebuie să ştie că, de obicei, mai puţin este mai bine. Un exemplu concret: dacă îţi pui în evidenţă decolteul, „derriere-ul” lasă-l să fie descoperit în intimitate.
„You can be gorgeous at thirty, charming at forty, and irresisttible for the rest of your life.”(Poţi fi strălucitoare la 30 de ani, fermecătoare la 40, şi irezistibilă pentru restul vieţii)
Vârsta este importantă pentru toţi oamenii, dar în special pentru femei. De-a lungul anilor, o femeie trebuie să ştie să se îmbrace conform vârstei: „funky” la 20 de ani pentru că îşi permite, elegantă la 30 de ani deoarece deja se cunoaşte, încântătoare la 40 de ani, însă irezistibilă tot timpul. Acest lucru se poate face respectând toate regulile de mai sus.


duminică, 17 august 2014

Am...

o problema!
Nu stiu sa fac mancare putina!:))
Cui ii e foame sa treaca pe la mine.Mai am gombot cu prune din belsug!!:))

                                                                sursa imagine

vineri, 15 august 2014

15 august

Flori pentru toate Mariile si
 pentru toti Marinii!
Urarea mea e insotita de clopotele care tocmai bat ...
La multi ani!

joi, 14 august 2014

Sirop de menta

Toata lumea stie multe despreME NTA,aceasta planta numai buna in ceaiuri fierbinti iarna sau in ceaiuri cu gheata ,vara,dar are multe utilizari si multe beneficii pentru sanatatea noastra.Nu casta nimic,deoarece daca nu creste in gradina,sigur o putem gasi in multe locuri,mai ales acum ca vara e in toi.:)

Azi ,si eu am facut un delicios sirop de menta.Spun ca e delicioos deoarece cana in care mi-am pregatit si eu s-o degust cu apa de izvor si gheata a fost sorbita de o micuta vecinuta ,care tocmai trecea pe ulita mea,in drum spre Cris ,alaturi de mama ei.A spus ce e delicioasa.:))Copiii nu stiu sa minta,nici sa fie fatarnici,deci sunt convinsa c-a iesit un deliciu.

 Iata cum l-am preparat:

Am cules doua main mari de menta ,am spalat-o,apoi am fiert-o in 2 l de apa ,lasand sa clocoteasca cam 10 minute,oala fiind acoperita cu un capac.
Ceaiul astfel preparat l-am lasat la racit,iar a doua zi,adica azi,l-am strecurat,am stors bine,bine menta si am pus ceaiul astfel obtimut din nou la fiert adaugand 2 kg d e zahar si zeama de la 2 lamai.
Amestec zaharul pana se topeste,pun capacul si las siropul sa fiarba  clocotit 15 minute,apoi le pun in sticlute cu capac si le las la caldurica ,intr-o ladita captusita cu haine.:)O geaca mica  a lui Mark e numai buna in astfel de situatii.:)

Mi-ar place sa pun si imagini de la ceea ce am realizat,dar daca baietii au plecat de acasa,s-au dus cu toata tehnologia.:))

miercuri, 13 august 2014

M.F.C.-Vara se numara...

in petale albe si portocalii,...













ba chiar si-n prune.:))
Carmen ne poarte pe aripi de vara!