miercuri, 17 septembrie 2014

M.F.C. Toamna se numara in

mii de petale micute colorate...












dovleci...


mere...



rosii,,,



Carmen are si ea numaratoarea ei de toamna.:)


duminică, 14 septembrie 2014

18 ani!

E tarziu,e trecut deja de miezul noptii,dar acum e liniste prin casa,musafirii au plecat,vasele le-am spalat,baietii sunt iar in bucatarie sa manance,:))sunt setati sa manance si noaptea,iar eu pot spune ca de cateva ore mai am un MAJOR in casa.
Teddy a implinit 18 ani.
Nu a vrut chefuri,majorate sau alte petreceri,asa ca am sarbatorit acasa.El si-a mai scos prietenii la ...cateva ore de voie buna si gata,de maine incepe scoala.
Pot sa mai spun totusi :
La multi ani,puiul mamii!!!

vineri, 12 septembrie 2014

miercuri, 10 septembrie 2014

M .F.C. marea si oceanul...

de acasa.:)





Mark ,talentul si amintirile...:))
Azi,la Carmen ,s-a vorbit prin imagini.







joi, 4 septembrie 2014

Sageti...

trimise dintr-un asfintit!



Un sfarsit de saptamana cat se poate de frumos!

Bucatareala;)

Desi nu am inca baietii acasa, mancare tot trebuie sa fac zilnic pentru ca mai suntem 4 persoane abonate la cantina mea.:)
Nu fac mare caz din gatit deoarece lui Sorin ii plac foarte mult verdeturile si legumele asa ca dimineata ,pana imi beau cafeaua ,fac o inspectie prin gradina ,adun cate ceva si imi vine cate o idee...
Azi ,pe langa o ciorba de legume am facut clatite cu dovlecel.
Sunt minunate!!!Sunt si usor de pregatit! Merita sa incercati!
Asa mi-au iesit si mie,poate chiar mai bune ca niciuna n-a mai ramas.:))
Ingrediente:
  • 2 oua,
  • 1 cana apa minerala ( bere, lapte),
  • 1 dovlecel potrivit de mare,
  • 2-3 linguri ulei,
  • marar, patrunjel, sare, piper,
  • 1 cana faina, cascaval ras.Clatite cu dovlecei
Cum se prepara clatite cu dovlecei:
  • Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se aseaza intr-o strecuratoare, se presara cu sare si se lasa sa se scurga foarte bine de suc, presand bine si cu mana.
  • Se bat ouale cu sare si piper, se adauga apa minerala, uleiul si faina.
  • Se amesteca bine sa se uniformizeze compozitia.
  • La sfarsit se adauga dovlecelul si verdeata tocata marunt.
  • Se lasa aluatul la frigider pentru 20-25 minute.
  • Se prajesc apoi clatitele pana se rumenesc pe ambele parti.
  • Cat sunt inca fierbinti, clatitele se umplu cu cascaval ras,
    apoi se ruleaza sau se impacheteaza in forma de plic.
  • Clatite cu dovlecei sunt foarte bune servite atat calde cat si reci.
Am adaptat putin reteta originala,deoarece eu aveam deja in frigider dovlecelul pregatit pentru a-l face pane,asa ca in loc sa rad dovlecelul ,feliile le-am taiat cubulete mici.
Nici cascaval n-am pus foarte mult,dar am mai adaugat cubulete de sunca presata.
A iesit ceva de s-au lins pe degete...din nou:))

miercuri, 3 septembrie 2014

M.F.C. Ridichea uriasa...


nu se opreste la soricel.Distractia continua!:))






Si tot nu-i gata distractia...Carmen ne adauga pe lista unul dupa altul...:))




luni, 1 septembrie 2014

...

                                                         Zile de toamna
                                                       Aduc cu ele iara
                                                         Un alt inceput...