miercuri, 3 noiembrie 2010

AZI...

a fost o zi superba de toamna.M-am plimbat prin gradina,am facut poze,dar aparatul nu se recunoaste azi cu calculatorul,asa ca raman pe alta data pozele;)),am trebaluit prin bucatarie facand placinta cu branza,care s-a terminat deja,iar acum ca e seara am trecut in casa la verificat teme...mate cu Teddy si romana cu Mark.
Mark a inceput sa citeasca cartea"Cuore,inima de copil" si a venit la mine incantat spunand ca in sfarsit il intelege si pe el cineva,Enrico.Imi citeste:"Cele trei luni de vacanta petrecute la tara au trecut ca un vis...",adica desi e in vacanta,inca tanjeste dupa vara petrecuta la Remetea.Il inteleg.Zambesc.El citeste mai departe capitolul.
Teddy face ex. la matematica fara prea multa tragere de inima,dar le face.In schimb la romana in timp ce-si facea tema,am tras cu ochiul si am vazut ca au poezia"Emotii de toamna"Nichita Stanescu.L-am lasat sa termine,apoi ca un joc l-am provocat sa-l asculte pe Alifantis.I-a placut.Si-a completat teme ascultand vorbele trecute si pline de simtire ale poetului.
Am ascultat mai multe variante cantate ale poeziei,dar tot Nicu Alifantis imi place mai mult.Langa el am mai gasit Semnal M,Compact,Vank,Chilian...
M-am delectat cu muzica buna!Mi-am umplut sufletul cu amintiri!
Ce grozavie e si Youtube-ul asta!

Azi chiar a fost grozav!

8 comentarii:

  1. Ma bucur ca ai avut o zi placuta!
    Da,tu Angi draga asa e cu netul si youtube-ul asta!!!
    Iti doresc noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur pentru că a început să citească în loc să folosească PSP mobil sau alte gaget-uri. :).
    Mi-aţi făcut poftă de placintă cu brânză şi cu zahar vanilat pe deasupra =p~.
    Aveţi cumva Windows XP? Ala face probleme...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am avut o noapte cat se poate de buna,Mariana.
    Sotul ce a dormit putin pe ace(cred:)),dupa scorul de la Cluj.Si acasa a fost tare trist,dar daca mai mergea si la meci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer ,Costea,copiilor de acum greu le mai pui o carte in mana.Au de multe ori alte preocupari.E greu sa fii parinte si sa incerci sa-l educi asa cum ar trebui,fiindca de multe ori stau in cumpana...in ce directie sa-i orientez.Sigur ii indrept spre cultura si-i fac sa guste cat mai mult,poate o sa le placa ceva.Daca noi citeam cartile de multe ori ascunsi sa nu ne vada mami,ea vroia sa invatam bine la scoala,nu sa ne "pierdem" vremea citind,acum copiii citesc mai mult obligati.Si ai mei baieti au un program obligatoriu de citit,chiar daca acest lucru la sfarsit devine interesant.Practic asta ma si intereseaza-sa citeasca din CARTI cuvinte,stari,aventuri...
    Placinta mea cu branza e unicat,cel putin in jud.Bihor,doar in zona aceasta se face asa de buna(in partea de sud )...e si dulce asa cum ti-ai imaginat tu,cu fructe,dar si sarata,cu telemea,cu verdeturi...
    Ai dreptate, e Windows XP.

    RăspundețiȘtergere
  5. Angi,
    nu este chiar ușor cu băieții.Mă refer la lectură. Trebuie să- stimulezi, adică, eventual, să citești în același timp, ca să schimbați impresii.
    Cu timpul, lucrurile se mai schimbă.
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiu,Gina,asa si fac...citesc si povesti si romane,sunt cand aIII-a,cand aVIII-a.
    Imi place cand imi povestesc asa cum au inteles ei.
    Multumesc de sfat si incurajare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dar e mai fain pentru baieti!:)
    Eu am retrait amintiri din anii de liceu cu muzica ascultata...Ce viata!

    RăspundețiȘtergere