luni, 7 februarie 2011

Primul barbierit...partial

Cine zice ca daca ai baieti nu trebuie investit in cosmetica?!
Eu ,impreuna ca Teddy,baiatul meu de 14 ani,mergem la cosmetica,sau mai bine zis vine prietena cosmeticiana acasa la noi.L-am lamurit sa nu-si taie inca mustata ,ma rog,firisoarele de mustata:),cu lama.M-a ascultat.A rezistat cu stoicism.Si-a aranjat si sprancenele ,nu foarte subtiri,dar sa nu fie nici "monospranceana":)...
Azi,in shimb,l-am vazut cum isi ia spuma de barberit de la tati, si se pune frumos la oglinda si incepe,de parca toata viata asta ar fi facut,sa-si rada mustata.Am ramas cateva momente si m-am uitat la el.La fel a facut si bunica.Baiatul mami ,micutul ursulet,a ajuns sa se barbiereasca,nu de tot,dar e deja inceputul.E mai comod si mai putin dureros cu lama,dar de acum o sa mai aiba o activitate ,cel putin o data pe saptamana.:)
Cum trece timpul!
Parca ieri imi luam scaunelul si ma asezam comod langa tati,cand vedeam ca isi aduna ustensilele de barbierit.Abia asteptam sa-si puna spuma pe fata.Arata ca Mos Craciun!Il priveam fara sa clipesc.Imi placea sa vad cum,prin miscari elegante scapa atat de spuma cat si de firele negre de pe fata.Nu conteneam sa-l intreb de fiecare data:"Tati,asa o sa aratati cand veti fi batran?",iar el imi zambea cu ochi cu tot,de sub spuma alba...
Ajung sa ma uit la zambetul copilului meu,de sub spuma alba...Asa o sa arate cand va imbatrani?E departe inca acest gand si totusi,timpul tace si trece.

8 comentarii:

  1. Astăzi este o zi specială pentru unele mame,Angi!
    Trece vremea, asta este sigur!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne,Gina,cum ma vad dea in cuvintele tale!
    Chiar ca e o zi speciala,pentru noi, mamele ca re ne iubim puii...indiferent de varsta.
    Pastreaza clipele de azi ca sa te incalzeasca si maine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si uite asa ,ne scaldam iarasi in aceeasi oala,Steluta!Tu esti restanta la barbierit!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Suntem,Miki!:)
    Numai sa apuc sa fac "tema" data,ca mai am o restanta cam de multisor.
    Oricum ,e interesanta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Emoționant acest gest firesc, care face din băiețel adolescent si apoi bărbat! Băiețelul meu încă işi potriveşte locul să vadă cum se rade tatăl lui.

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa am simtit si eu acest moment,Ionel...emotionant!
    Lasa ca nici nu-ti dai seama cum se va transforma baietelui in barbatel!

    RăspundețiȘtergere