vineri, 25 ianuarie 2013

Poale-n brau...variante

Azi,va propun doua variante:
Cele moldovenesti,ceea ce nu inseamna ca pe la noi nu se face.Parca simt aroma si mireasma lor chiar dupa ce sunt scoase din cuptor...


...sau cele remetene,care sunt la fel de apreciate,si cresc in ochii multor oameni.:))
Numai muzica de joc sa fie si deja au ajuns la brau.:))


28 de comentarii:

  1. Hahaha, ce comparatie inspirata!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi ce mult seamana Moldova cu Bihorul.:))

      Ștergere
    2. Intr-adevar, sant de acord cu Ina, extrem de amuzant.


      Un sfarsit de saptamana placut, Angi

      Ștergere
    3. Ma bucur ca ti-am prins un zambet in coltul gurii.
      Seara frumoasa!

      Ștergere
  2. uite cum ma faci tu sa visez dulce :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))Daca si zambesti visand atunci ma bucur.

      Ștergere
  3. io le zic brânzoici, dar tot la poale'n brâu mă gândesc ... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In Remetea,primei imagini i se spune"turos bukta",iar la a doua"Keknefelejcs":),dar tot poale-n brau sunt...

      Ștergere
  4. Cred ca le iubesc pe amandoua! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Angi, poale si poale...;-) Acele super-placinte cu brânza de capra si miere sunt divine!:-) Seamana cu briosa mea, de-mi ploua-n gura!;-) Un weekend vesel! Bisous, Mélanie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ale noastre se umple cu scoaca(branza dulce de vacuta),amestecat cu stafide si galbenus de ou,zahar si zahar vanilat.Aluatul de mai unge o data cu ou,ca sa luceasca,zicea bunica,apoi se poate presara si cu nuca macinata.:)Asa se face la Remetea.:)
      De ce sa-mi fie numai mie pofta?

      Celelalte poale se invartcu foc intr-un"csardas"(dans maghiar).
      Seara frumoasa!

      Ștergere
    2. Angi, bag seama ca va trebui sa pun de urgentza pe lista-mi de calatorii Remetea!:-) M-ai "ispitit" cu super-deserturi/dulciuri locale, te rog sa-mi spui ce fel de mâncare sarata e cea mai delicioasa si populara gatita de tine, caci prefer "saraturile", pentru care las orice "dulce"...:-) O zi placuta si-o saptamâna usoara! Mélanie

      Ștergere
    3. Melanie,draga,"saraturi "poti gusta cu gramada la noi.:)
      De la sarmale (toata lumea le cunoaste)la Koriga(un fel de umplutura de sarmale cu pisat cu sunculita si patrunjel,in coaja de ou,fierte apoi in lapte)ce numai la Rametea se fac (http://13angi.blogspot.ro/2012/04/traditie-remeteana-koriga.html)aici ai si imagini chiar cu mainile lui mami:)),apoi poti trece la multe feluri de gulas: cu fasole sau cu cartofi si cu carne din belsug:) ),la sunca afumata,apoi fiarta si presata(tot de mami facuta:)),la pogaci sau placinte cu branza de oaie si marar...Astea sunt carti de vizita.Restul le poti manca din intamplare si chiar s-ar putea sa-ti placa.:))
      Seara frumoasa!

      Ștergere
    4. Angi, ce-mi facusi dis de dimineata!:-) Salivez dupa sarmale, afumaturi ardelenesti, de koriga am auzit, da' n-am (de)gustat înca, iar dupa gulasu' à la hongroise, brânza de oaie cu marar, "mor"!:-) Ce mai, trebuie sa ma gândesc serios la un voiaj culinar pe la voi, între o palincutza si-un czardash!;-) O zi excelenta si-o saptamâna lejera! Cu drag, Mélanie

      Ștergere
  6. La poalele in brau se ...lumineaza locul. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce a pățit una dintre fete?
    Toate au ciorapii albi, numai una nu ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu degeaba ai "ochi de ciclop":))...
      Intrebarea asta ma asteptam sa mi-o puna ,Steluta(adica 9 de mai sus),ca ea e criticul meu.:)
      Chiar inainte de a urca pe scena firele s-au dus care unde,si in sus si in jos.
      E greu cu ciorapii:).

      Ștergere
  8. „Poale „ polisemantice! hi! hi!
    Și dulci și „decoltate”!
    Mă întreb ce vor fi zicând străinii, care s-ar da în vânt după fustițe răsucite!

    Dragă Angi, ieri am mâncat gulaș cu mămăliguță. Faine rețete aveți voi!
    Și faine gospodine!
    Seară bună și frumoasă îți doresc! pe lângă platoul cu poale-n brâu de Remetea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da pe unde ai umblat de ai avut asemenea meniu?
      Zilele astea cam neglijez aceste poale.:)
      Seara frumoasa!

      Ștergere
  9. Angi, treci pe la mine pentru adresa, pls!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce-as manca si eu cateva! Dar n-am timp sa fac :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Na,atunci treci si joaca un csardas si imediat o sa ai poalele-n brau.:))
      Seara frumoasa!

      Ștergere