marți, 11 ianuarie 2011

Citesc,invat...slabesc

Dupa atatea sarbatori in care vrand-nevrand am stat si am mancat,iata ca vine si momentul in care,noi femeile ,suntem mai disperate sa dam jos ce-am "cladit"in timp record.
Sigur ar fi ideal sa facem cat mai multa miscare,dar de unde atata timp?!Prea multe treburi ne inconjoara,asa ca fugim sa cautam cateva solutii pentru a slabi:apa plata cu lamaie,eliminarea totala a painii din alimentatie,chiar infometare!!!!Disperare si boala.Asa am ajuns sa gandesc dupa ce am citit un articol,dintr-un ziar,care avea explicatiile unui bionutritionist,Livia Nena.Astfel ,un regim sanatos,care sa dea rezultate,trebuie sa fie bazat pe mese regulate,iar atunci cand ne infometam(eu nu prea am aceasta tendinta:)),organismul isi dezvolta un sistem de "protejare" a kilocaloriilor si grasimilor acumulate.Metabolismul devine tare lenes ,asa ca va fi tare greu sa pierzi din greutate.

Iata cateva lucruri ce NU trebuie sa facem daca vrem sa avem un corp sanatos si nu...slabit:

-Nu scoate painea din alimentatie ,deoarece ea contine hidrati de carbon si fibre.E bine sa folosim painea neagra bogata in fibre care va accelera procesul de slabire mentinand mai mult timp starea de satietate.

-Bea mai multa APA,fiind singurul aliment cu continutul caloric 0.:)Apa se bea trot timpul,dar sunt bune si sucurile naturale facute acasa.

-Nu renunta la grasimi deoarece ele sunt elemente esentiale pentru buna functionare a organismului.Lipidele joaca un rol esential in biologia celulelor,tesuturilor,organelor si intregului organism,fiind necesare pentru corecta desfasurare a proceselor metabolice si mentinerea sanatatii.

-Nu tot ce mananci dupa ora 6 seara ingrasa!!
Daca esti o persoana activa sau serviciul tau se termina la ora 20,nu muri de foame,dar ultima masa sa fie cu cel putin PATRU ore inainte de culcare.

Pe langa toate aceste reguli ne mai trebuie si AMBITIE!
Sanatate inainte de toate! Multe zambete!Muzica de suflet!...astea le-am adaugat eu:))

10 comentarii:

  1. Angi,

    Ca de obicei, ești o ființă tare drăguță! Chiar ești!!
    Eu nu mă îngraș , adică nu depășesc o anume greutate- 59 de kg. De când mă știu.
    Sunt foarte dinamică, mănânc de trei ori pe zi, fac și ceva sport, merg pe jos, am și o bicicletă de apartament, consum multe mere, beau apă- 2 litri, zilnic.
    O seară bună!

    RăspundețiȘtergere
  2. Astazi ai fost un pic motivanta pentru toti romanasii care nu beau apa plata cu lamaie si mananca mai mult decat o felie de paine pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ferice de tine ,Gina,ca ai asemene obiceiuri si asa o ...:)greutate(n-am stiut cu care sa incep).
    Ce-i drept nu-mi mai sunt bune hainele din liceu(ce pierdere:)),dar nu ma consider nici grasa.Sunt o femeie sanatoasa,nora la tara,iar cineva a zis odata o vorba dupa care ma ghidez:)....la tara daca esti slaba ori esti bolnava ori esti rea.
    Sunt un om multumit.Nu sunt nici bolnava,nici rea!

    Acum stiu eu de ce nu am 59 de kg?!!
    Nu am bicicleta de/si apartament!:)),in rest le am pe toate...imi plac merele la nebunie,fiind fructele mele preferate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa nu uitam,Ionele,de zambete si muzica buna.Merg bine langa o masa consistenta si apetisanta...gasca cu portocale(consumata cu patru ore inainte de culcare:),de tinut cont:)).

    RăspundețiȘtergere
  5. Succes! Sunt sigur că ai să reuşeşti :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Incet si sigur,Mircea:).Nu ma grabesc,nu ma agit,doar incerc sa perseverez putin cate putin.
    Da' daca!;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Angi, ma alatur tie in lungul drum spre obtinerea siluetei de odinioara! Azi am mancat numai orez, vad doar chinezi! ;-)))

    RăspundețiȘtergere
  8. Oare noi muritorii de rand apucam sa ne implinim "visul" fara sa vedem prea multi...:)chinezi?

    RăspundețiȘtergere
  9. Io dansez Printe,dar apoi ma apuca ...foamea:)

    RăspundețiȘtergere