Azi ,ne-am jucat cu Mark de-a "nametii " si ne-a iesit ceva dulce si pufos...asa numitul "Lapte de pasare",dar pentru ca e iarna(in sudul tarii,la noi fiind primavara:)),i-am gasit o alta denumire nametii din oala.
WaW, De când n-am mai pregătit „lapte de pasăre„..de când erau și copiii mei ca ai tăi. Angi, am uitat rețeta, poți să mi-o trimiți te rog, dacă n-ai publicat-o aici?? Trebuie să fi fost foarte încântați copiii tăi!!
Gina,chiar a fost comanda baietilor:). Cum fac eu laptele de pasare,dupa reteta mamei: -pun la fiert 1l de lapte; -separ ouale,albus de galbenus(eu am folosit 6 oua); -albusul se bate spuma cu 6 linguri de zahar si 1 pliculet de zahar vanilat; -galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahat,1 pliculet de zahar vanilat,1 plic de budinca de vanilie si 4-5 linguri de lapte rece.Se omogenizeaza bine,bine; -in laptele care clocoteste fac cu lingura"galuste" de spuma si le las sa fiarba putin,intorcandu-le pe fiecare parte,iar cand sunt fierte le scot frumos intr-un vas;(au nevoie doar de cateva minute) -in laptele fierbinte,dupa ce am scos "galustele" de albus,adaug galbenusurile si las sa dea intr-un clocot,transformandu-se intr-o budinca mai zemoasa.; -torn compozitia obtinuta in vasul cu albusul,apoi astept sa se raceasca putin.
Se poate face si din mai putine oua,numai ca atunci pui o lingura de zahar pentru fiecare albus si galbenus. Acum poti sa faci si nepotilor,nu numai baietilor:).
Sincer,am avut ajutor de nadejde.:)Mark a fost mana mea dreapta,dar apoi,toti au trecut la actiune.N-a apucat sa se raceasca :)).
Ma gandesc ca vor face ochi rotunzi de placere,Carmen.:) Si mie-mi place sa fac lapte de pasare ca se face destul de repede,iar cand e vorba de mancat ,se mananca si mai repede.:) Seara frumoasa!
Diverse,nu-i mare lucru,asa ca treci la treaba.:) Marea parte din treaba a facut-o Mark,si n-are inca 10 ani:).Sincer,el a si mancat cea mai mare portie:). Spor la treba!
:D Ingenioasa idee:D O zi minunata!
RăspundețiȘtergerezapada pufoasa...nimic de zis :))
RăspundețiȘtergeresi in ce s-au transformat?compozitaia ma duce cu gandul la "lapte de pasare" :)
Cris-Mary,multumesc:).
RăspundețiȘtergerePandhora,chiar e "lapte de pasare":)
RăspundețiȘtergereWaW,
RăspundețiȘtergereDe când n-am mai pregătit „lapte de pasăre„..de când erau și copiii mei ca ai tăi.
Angi, am uitat rețeta, poți să mi-o trimiți te rog, dacă n-ai publicat-o aici??
Trebuie să fi fost foarte încântați copiii tăi!!
Bună Angi!
RăspundețiȘtergereWow ce frumos arată!
Mi-ai făcut poftă!
Duminică frumoasă!
Cu mare drag te îmbrațișez!
wow! fetele mele iubeau acest desert! sa stii ca mi-ai dat o idee: am sa pregatesc si le invit sa vad ce ochi vor face!
RăspundețiȘtergereduminica faina! pupici
N-am mai mancat asa ceva de mult timp :)
RăspundețiȘtergereSeara buna!
Lapte de pasăre !!!
RăspundețiȘtergereUn deliciu !
Sora mea este specialistă și dacă sunt băiat bun îmi face :lol:
Poftă bună !
Eu ma gandeam la bezele. Salutari.
RăspundețiȘtergereGina,chiar a fost comanda baietilor:).
RăspundețiȘtergereCum fac eu laptele de pasare,dupa reteta mamei:
-pun la fiert 1l de lapte;
-separ ouale,albus de galbenus(eu am folosit 6 oua);
-albusul se bate spuma cu 6 linguri de zahar si 1 pliculet de zahar vanilat;
-galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahat,1 pliculet de zahar vanilat,1 plic de budinca de vanilie si 4-5 linguri de lapte rece.Se omogenizeaza bine,bine;
-in laptele care clocoteste fac cu lingura"galuste" de spuma si le las sa fiarba putin,intorcandu-le pe fiecare parte,iar cand sunt fierte le scot frumos intr-un vas;(au nevoie doar de cateva minute)
-in laptele fierbinte,dupa ce am scos "galustele" de albus,adaug galbenusurile si las sa dea intr-un clocot,transformandu-se intr-o budinca mai zemoasa.;
-torn compozitia obtinuta in vasul cu albusul,apoi astept sa se raceasca putin.
Se poate face si din mai putine oua,numai ca atunci pui o lingura de zahar pentru fiecare albus si galbenus.
Acum poti sa faci si nepotilor,nu numai baietilor:).
Sincer,am avut ajutor de nadejde.:)Mark a fost mana mea dreapta,dar apoi,toti au trecut la actiune.N-a apucat sa se raceasca :)).
Elena,cred ca nu exista copil care sa indrageaca acest desert!
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Ma gandesc ca vor face ochi rotunzi de placere,Carmen.:)
RăspundețiȘtergereSi mie-mi place sa fac lapte de pasare ca se face destul de repede,iar cand e vorba de mancat ,se mananca si mai repede.:)
Seara frumoasa!
Diverse,nu-i mare lucru,asa ca treci la treaba.:)
RăspundețiȘtergereMarea parte din treaba a facut-o Mark,si n-are inca 10 ani:).Sincer,el a si mancat cea mai mare portie:).
Spor la treba!
Ai mei baieti chiar au fost buni,tu1074,asa ca le-am indeplinit dorinta.
RăspundețiȘtergereTotul depinde de...timpul sorei tale:).
Seara frumoasa!
Asa si sunt,Costin,numai ca sunt scaldate intr-o crema aurie si dulce.:)
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
:X yammmy
RăspundețiȘtergereIoana,asa au facut si baietii mei:).
RăspundețiȘtergere