duminică, 29 ianuarie 2012

Life in picture-Nametii din oala:)





Azi ,ne-am jucat cu Mark de-a "nametii " si ne-a iesit ceva dulce si pufos...asa numitul "Lapte de pasare",dar pentru ca e iarna(in sudul tarii,la noi fiind primavara:)),i-am gasit o alta denumire nametii din oala.

18 comentarii:

  1. zapada pufoasa...nimic de zis :))
    si in ce s-au transformat?compozitaia ma duce cu gandul la "lapte de pasare" :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pandhora,chiar e "lapte de pasare":)

    RăspundețiȘtergere
  3. WaW,
    De când n-am mai pregătit „lapte de pasăre„..de când erau și copiii mei ca ai tăi.
    Angi, am uitat rețeta, poți să mi-o trimiți te rog, dacă n-ai publicat-o aici??
    Trebuie să fi fost foarte încântați copiii tăi!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună Angi!
    Wow ce frumos arată!
    Mi-ai făcut poftă!
    Duminică frumoasă!
    Cu mare drag te îmbrațișez!

    RăspundețiȘtergere
  5. wow! fetele mele iubeau acest desert! sa stii ca mi-ai dat o idee: am sa pregatesc si le invit sa vad ce ochi vor face!
    duminica faina! pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am mai mancat asa ceva de mult timp :)
    Seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Lapte de pasăre !!!
    Un deliciu !
    Sora mea este specialistă și dacă sunt băiat bun îmi face :lol:
    Poftă bună !

    RăspundețiȘtergere
  8. Gina,chiar a fost comanda baietilor:).
    Cum fac eu laptele de pasare,dupa reteta mamei:
    -pun la fiert 1l de lapte;
    -separ ouale,albus de galbenus(eu am folosit 6 oua);
    -albusul se bate spuma cu 6 linguri de zahar si 1 pliculet de zahar vanilat;
    -galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahat,1 pliculet de zahar vanilat,1 plic de budinca de vanilie si 4-5 linguri de lapte rece.Se omogenizeaza bine,bine;
    -in laptele care clocoteste fac cu lingura"galuste" de spuma si le las sa fiarba putin,intorcandu-le pe fiecare parte,iar cand sunt fierte le scot frumos intr-un vas;(au nevoie doar de cateva minute)
    -in laptele fierbinte,dupa ce am scos "galustele" de albus,adaug galbenusurile si las sa dea intr-un clocot,transformandu-se intr-o budinca mai zemoasa.;
    -torn compozitia obtinuta in vasul cu albusul,apoi astept sa se raceasca putin.

    Se poate face si din mai putine oua,numai ca atunci pui o lingura de zahar pentru fiecare albus si galbenus.
    Acum poti sa faci si nepotilor,nu numai baietilor:).

    Sincer,am avut ajutor de nadejde.:)Mark a fost mana mea dreapta,dar apoi,toti au trecut la actiune.N-a apucat sa se raceasca :)).

    RăspundețiȘtergere
  9. Elena,cred ca nu exista copil care sa indrageaca acest desert!
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma gandesc ca vor face ochi rotunzi de placere,Carmen.:)
    Si mie-mi place sa fac lapte de pasare ca se face destul de repede,iar cand e vorba de mancat ,se mananca si mai repede.:)
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Diverse,nu-i mare lucru,asa ca treci la treaba.:)
    Marea parte din treaba a facut-o Mark,si n-are inca 10 ani:).Sincer,el a si mancat cea mai mare portie:).
    Spor la treba!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai mei baieti chiar au fost buni,tu1074,asa ca le-am indeplinit dorinta.
    Totul depinde de...timpul sorei tale:).
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa si sunt,Costin,numai ca sunt scaldate intr-o crema aurie si dulce.:)
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ioana,asa au facut si baietii mei:).

    RăspundețiȘtergere