joi, 28 iunie 2012

GRAZ...in pasi de dans:)

De anul trecut avem in proiect aceasta plecare,iar acum mai am o zi ,imi iau trupa de dans si pornim la drum.Avem  de prezentat,in cadrul unui festival din Graz,trei dansuri din Ardeal.Copiii abia asteapta sa ajungem:).



Cum si ce am facut pe acolo,saptamana viitoare!:)

6 comentarii:

  1. Bună Angi!
    Sunt superbe imaginile!
    Mult succes sa ai!
    O searaă plăcută!
    Te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena,draga,succes am avut,si chiar daca e pentru prima data cand nu intelegeam ce spunea prezentatorul festivalului,spectatorii ne-au tradus dupa fiecare aparitie pe scena ,prin aplauze.:)

      Ștergere
  2. Cât mă bucur pentru tine, Angi!
    Am fost la Graz, chiar în anul în care a fost capitala culturii europene!
    Superb, curat, străzile miroseau a parfum, după ce se curățau.
    M-au impresionat figurinele care apăreau la niște ore fixe, cred că la primărie sus, dansau, lumea se distra, era o atmosferă de sărbătoare internațională.
    Și mi-am amintit acum de o grădină situată undeva, pe stâncă, așa-i?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gina,chiar daca nu mai e capitala culturii europene pe hartie,a ramas acelasi oras,curat si linistit,in ciuda faptului ca e destul de mare.:)
      Inainte de intrarea noastra pe scena,intr-un parc superb,am facut turul centrului istoric al orasului.Am avut un ghid extraordinar,un om deosebit,caruia ii putem multumi ca am ajuns pana acolo.Figurinele n-au aparut de data aceasta sa ne danseze,desi le-am asteptat cu nerabdare,savurand o inghetata pe placul meu(afine si lamaie:)).Gradina a ramas tot acolo,pe stanca,(e in a doua imagine).De urcat n-am urcat din cauza caldurii,dar am trecut dincolo de stanca printr-un tunel super racoros.Ce mi-a placut si mie tare mult acolo?Linistea si seninatatea omului.Nimeni nu era stresat,ne se grabea.fiecare om isi vedea frumos de treaba lui.
      A fost o experienta deosebita,atat pentru mine ca om matur ,dar si pentru tinerii mei dansatori.Am urcat pe scena de trei ori cu diferite dansuri:salajene,clujene si muresene si,de fiecare data aplauzele si zambetele spectatorilor ne-au oferit clipe de satiosfactie.Spectatorii erau din toata Europa,si nu numai ...a fost si din Indonezia un grup de trei fete,care prin coloritul costumelor si dansul lor gratios au dat o nota aparte festivalului.Se vorbeau in jurul meu atatea limbi,incat nici nu mai incercam sa urmaresc decat ochii oamenilor,la fiecare aparitie noua in costumele populare .

      Vai cate as putea povesti!

      Ștergere
  3. Ce frumos, ce bine de voi...eu n-am fost niciodata in Graz, dar astept mai multe poze de la tine ;-) te puup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pozele mele sunt la al meu Tudor,si inca n-a binevoit sa le descarce,dar promit ca voi pune muuulte poze.:)
      Pupici!

      Ștergere