joi, 20 martie 2014

Tarta cu spanac

Pentru ca azi e prima zi de primavara astronomica,e  Ziua Internationala a Fericirii,dar si Ziua Internationala a Francofoniei eu va ofer o delicioasa Tarta cu spanac.:))



Daca v-am facut pofta atunci ...
la reteta originala eu am mai adaugat si cateva fire de ceapa  verde taiate marunt,marunt,spanacul,patrunjelul,ceapa verde si mararul le-am cules din solar(congelator):)),iar ouala din cuibar.

  • Ingrediente

    Pentru aluat:
    300g faina, ¼ lingurita sare, 125g unt, 1 ou, 3 linguri apa
     
    Pentru umplutura:
    9 oua + 1 albus, 500g spanac, 600g branza de vaci, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 varf nucsoara, sare, piper
     
    Pentru uns:
    1 galbenus, 2 linguri lapte
  • Mod de preparare

    Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si o dai la rece pentru o ora.
    Intre timp pregatesti umplutura. Speli spanacul bine si il clocotesti pentru 2 minute. Il scurgi bine de apa si apoi in mixezi impreuna cu patrunjelul, mararul, branza si 3 oua + 1 albus. Adaugi nucsoara, sare si piper dupa gust.
    Imparti aluatul in doua, intinzi 2 foi si una dintre ele o asezi in tava unsa cu unt, imbracand si peretii. Adaugi umplutura si nivelezi. Cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri faci 6 “cuiburi”. Spargi ouale cu grija si le asezi in aceste cuiburi, 5 pe margine si unul in centru. Acoperi cu cealalta foaie, inlaturand excesul. Din restul de aluat poti sa faci mici ornamente. Ungi tarta cu galbenusul amestecat cu laptele si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 50 de minute la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste frumos.
  • Mod de servire

    Tarta cu spanac si oua se serveste dupa ce se raceste!
:)A mea nu prea a apucat sa se raceasca.

14 comentarii:

  1. Si mie imi place mult spanacul!
    Am si vreo 3 piete aproape de mine, sunt fericit si ma simt bine!
    Si Steaua e pe primul loc. :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. O voi proba, negresit! multumim si sa va fie de bine, FERICITILOR! ;) pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu care credeam ca o sa gust maine din tarta. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmmmm...ne înviți la masă!? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi ploua in gura....... :))
    Dar reteta de gulasi cand o publici?
    pupici esti cu adevarat "master chef"! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai mult "maestra" decat "master".:))
      Pun in curand si ceaunul pentru gulas.:)

      Ștergere
  6. N-am mancat niciodata, nu orea sunt fana spanac, desi e foarte bun e plin de vitamine.

    RăspundețiȘtergere