marți, 2 august 2011

Vacanta la tara:)

De cand a inceput vacanta,Teddy si Codrin sunt nedespartiti.Cam o luna au stat la mama mea la Remetea,unde in fiecare zi isi petreceau in cea mai mare libertate posibila.Ziua scalda(daca era soare) la Cris,calculator,mancare pe placul inimii lor(doar erau la bunica),iar seara se pregateau sa iasa in sat,la terenul de sport si binenteles la fete:).Se intorceau candva dupa miezul noptii,dadeau iama prin frigiderul bunicii mancand cu povestile si rasetele de rigoare,apoi intrau in camera,dar nu neaparat la culcare.A doua zi ,de multe ori se trezeau pe cand mancarea de amiaza ii astepta cuminte in farfurii.Ce viata!!!

Sa mai spuna cineva ca nu e fain la tara in vacanta de vara!Acum sunt la mine, la Sustiu,dar programul lor e acelasi:).

LIBERTATEA e cuvantul ce poate defini o vacanta la tara,Acum e plin de tineri si pe la noi,venind din toate colturile tarii sau a lumii(cei plecati in stainatate isi trimit acasa copiii,pana ajung si ei).E un adevarat furnicar prin curtea scolii,nu numai ziua ci si seara,pana tarziu.Ziua e populata de cei mici si galagiosi,seara de tineri care stau pe butucii de sub meri.Au iesit si baietii mei. Ma uitam dupa ei cum se pierd in umbra noptii fara cea mai mica frica.Doar sunt in siguranta.Sunt intre copiii de vartsta lor.Stau si se distreaza asa cum numai ei stiu,sau cum ne-am distrat si noi in lungile seri/nopti ale vacantei de vara.

Mark e inca langa mine,dar peste catva ani...

Cati parinti de la oras pot sta linistiti seara tarziu daca nu sunt acasa copiii?Eu macar sunt linistita ca peste ani,cand si ei vor deveni parinti,si-or aduce aminte cu drag de libertatea de a trai simtita la tara si isi vor lasa linistiti copiii in vacante la tara.

Nu s-a schimbat prea mult acest sentiment, de ani de zile,de generatii intregi.Chiar azi,la o emisiune de pe TvR2,sasii plecati in Germania isi aduceau aminte cu drag de vacantele copilariei lor in satul lor natal,unde se intorc ori de cate ori reusesc.Amintirile sunt cele care leaga omul de un loc,iar daca iti raman adanc adapostite in "santurile" memoriei te reintorci cu mult drag ACASA,oriunde s-ar afla ea.


10 comentarii:

  1. Ce dreptate ai!E un mare adevăr și este o plăcere să petreci vacanța la țară în atmosfera aceea specială!

    RăspundețiȘtergere
  2. da, asa este. Amintirile sunt dulci si de cele mai multe ori, peste ani, deformeaza realitatea. Te întorci cu dor, te bucuri privind totul prin ochii copilului de atunci...
    Frumoasa poveste de vacanta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e! Si eu imi aduc aminte. Desi vacanta pentru mine era doar putin, seara. In timpul zilei munceam. N-a fost usor. Dar prietenii mei sunt cei de la scalda, de la rastoaca :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Frumoasă vacanță, la țară! Pare atât de diferită de vacanța petrecută în oraș... Nu am bunici la țară și nu știu cum este. Doar din povești :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Se-cret,prieteniile adevarate in vacantele de vara s-au sudat,iar daca timpul a trecut,amintirile frumoase au ramas.
    Cel putin eu asa am patit:).

    RăspundețiȘtergere
  6. Bucuria aducerii aminte prin ochii copiilor nostri e poate la fel de mare ca si cand s-ar intampla aievea,Carmen.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cand eram de varsta ta,Sara,am legat prietenii durabile cu doua fete care la inceput veneau la bunioca lor,tocmai din Iasi,iar cand bunica n-a mai fost,abia asteptam sa primim vacanta mare sa le aduca parintii lor la noi.
    Au fost vacanta de vis,atat pentu ele cat si pentru noi(eram acasa 5 copii:)...
    ...cauta si tu prietene cu bunici la tara:).

    RăspundețiȘtergere
  8. Cleo,si noi abia asteptam sa terminam cu fanul sau cu sapa,s-o zbughim la scalda,iar seara indiferent cat de mult am muncit peste zi,tot mergeam la discoteca din sat,pe care ne-o faceam tot noi:).Nu aveam prea multe pretentii pentru vara:soare,apa ,muzica,prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, bună idee, doamna Angi! :* Pupici și îmbrățișări pline de magie! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu mai pierde timpul prin strainataturi,Sara draga,ci cauta-ti bunici la tara:).Timpul tace si trece!

    RăspundețiȘtergere