joi, 7 octombrie 2010

Lucrusoare,amintiri,educatie



























Vara asta am fost impreuna cu copiii,atat ai mei personali,cat si cu cei care fac parte din Ansamblul Folcloric Keknelelejcs din Remetea in doua tabere de dans.































Cand spui cuvantul tabara te gandesti la odihna.Poate asa si a fost,dar o odihna activa.Pe langa 6 ore de invatat pasi de dans,cantece,vizionat material video,copiii au invatat sa se respecte ,au invatat sa comunice cu cei din jurul lor indiferent de varsta sau de locul de unde veneau.Am vazut cum e leaga prietenii,cum se creaza buna dispozitie,dar si concentrarea,perseverenta,colaborarea si sudoarea de pe fruntile sau tricourile copiilor.
Cand zic copii ma gandesc la toate varstele,de la 6-7 ani pana la 17-18 ani.Am dansat impreuna,am vizitat muzee,am cantat,ne-am balacit in strand,ne-am jucat , am facut foc de tabara...copii,parinti,oficialitati,instructori..:)Aveam un program tare incarcat,dar cu multe,multe satisfactii,cel putin cand vedeam chipurile pline de multumire a copiilor.
Aceste tabere ,2 in vara aceasta,una la avansati ,iar alta la incepatori,sunt pentru copiii din Remetea un mod de a invata lucruri noi.Atat cei mici cat si cei mari se reintorc din taberele...cantonamente;) cu multe amintiri.Am cateva lucrusoare facute de baietii mei. Sigur o sa va placa.
Au pictat pe sticla,au lucrat cu margelute,au facut felicitari,au invatat sa lucreze cu panusi...
Banii investiti in acesti copii sunt obtinuti prin proiecte finanatate de Consiliul Judetean Bihor,sau din sponsorizari.Ii cheltuim cu multa chibzuinta sa ne ajunga pentru pregatirile din fiecare an,costume populare pentru fiecare copil la fiecare dans invatat,pentru toate evenimentele,festivalurile sau concursurile la care participam.

6 comentarii:

  1. Va felicit din toata inima pentru tot cea ce faceti!!!Toata viata mi-am dorit sa cant,sa dansez dar nu a fost sa fie.Ma bucura enorm cand vad ca altii o pot face!!!
    Va doresc succes in tot!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu o fac numai din placere,Judy.
    Timpul acordat acestor activitati este de multe ori coplesitor de obositor,dar ce-ti place,iti place:) ,iar vremea zboara...sunt deja langa ei de 10 ani.
    Ne place!Zic acest lucru fiindca si Sorin si Teddy sunt alaturi de mine,iar pe Mark il obisnuiesc incet,incet.

    Multumesc pentru felicitarile tale sincere!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pare ca la Remetea sunt oameni care stiu in ce sa investeasca! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai dreptate ,Printe,e o investitie de nepretuit!;)
    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lucrul cel mai grozav ,Miki,e continuitatea.
    De 10 ani lucram,lucram,dar se vad si rezultate.

    RăspundețiȘtergere