marți, 19 august 2014

Coco Chanel 19 august 1883


Dali spunea despre ea: "Sufletul şi corpul său sunt cele mai bune veşminte ale pământului".REGULI DE STIL DE LA COCO CHANEL!
                            sursa

Coco Chanel nu mai are nevoie de prezentări. Această femeie, o adevărată legendă în industri modei şi un adevărat model de urmat în viaţă, a spus de nenumărate ori lucruri care au ajuns reguli de stil
Dacă eşti în căutarea unui unei surse de inspiraţie, style icon-ul francez, cu ale sale idei revoluţionare la vremea când le-a lansat, dar care sunt încă actuale, este ceea ce ai nevoie. Dovada faptului că Madame Coco este o legendă o reprezintă tocmai codul său vestimentar, o referinţă primordială pentru femeile moderne, care preferă stilul elegant, atemporal.
„A woman with good shoes is never ugly.”
O femeie cu pantofi excepţionali nu o să fie niciodată văzută ca o persoană urâtă. Un singur element poate să spună mai multe despre cineva decât lasă acesta să se vadă prin discuţii cordiale. Bunul gust şi aprecierea materialelor de calitate se poate vedea printr-o pereche de pantofi eleganţi, cu toc, care evidenţiază altfel silueta unei femei, spre deosebire de o pereche de balerini.
„A fashion that does not reach the streets is not a fashion.” (O modă care nu ajunge şi în stradă, nu este o modă)
Coco Chanel a revoluţionat stilul vestimentar al femeilor. Aceasta a avut ca ţel să elibereze sexul feminin de constrângerile vestimentare şi clişeele vremurilor trecute. Deşi ea deţinea un secret, triumful frumuseţii naturale cu ajutorul elemente elegante care pot fi dobândite, a vrut ca ideile sale revoluţionare să cucerească străzile lumii şi a reuşit.
„Fashion changes but style endures.”
Designer-ul legendar era conşient de faptul că tendinţele sunt efemere, iar moda se schimbă, de aceea şi-a dorit să creeze un ghid de stil atemporal. În prezent, sacourile, perlele, rochiile minimaliste, pălăriile, fundele şi chiar cămăşile albe sau bluzele cu dungi sunt elemente care ne aduc aminte de ea. Aceasta a spus că stilul „îndură”, ceea ce poate însemna că acesta are puterea de trece peste orice tendinţă insignifiantă pentru look-ul unei adevărate „lady”.
„In order to be irreplaceable, one must always be different.” (Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit)
Ca orice om care îşi dorea să schimbe lumea, Coco Chanel şi-a dorit să fie diferită. Acest lucru este cheia succesului în orice domeniu. Se spune că fiecare suntem diferiţi, însă trebuie să ne menţinem astfel. Putem face asta adoptând elementele vestimentare care ni se potrivesc şi care ne scot în evidenţă atuurile fizice, nu să tratăm orbeşte moda şi, precum oile, să respectăm toate tendinţele deşi nu ne identificăm cu ele.
„Dress shabily they remember the dress; dress impeccably they remember the woman.”(dacă te îmbraci neglijent, oamenii îşi vor aminti ţinuta; îmbracă-te impecabil şi îşi vor aminti femeia)
Hainele sunt pentru a ne acoperi formele, pentru a ne evidenţia atuurile şi pentru a stârni imaginaţia persoanelor cu care socializăm, fie ele femei, fie bărbaţi. Un om matur este conştient de aceste lucruri şi se îmbracă impecabil pentru a se pune pe el în valoare, nu pentru a evidenţia hainele sau a epata prin intermediul acestora.
„Some people think luxury is the opposite of poverty. It is not. It is the opposite of vulgarity.”
Pentru a continua ceea ce am spus mai sus, femeile cu stil trebuie să ştie că luxul nu este opusul sărăciei. Luxul este opusul vulgarităţii, al banalului, şi trebuie să profiţi de el în cunoştinţă de cauză. Un stil luxos înseamnă, în primul rând, calitatea materialelor şi, în al doilea rând, confortul pe care ţi-l oferă, nu un label.
„Fashion is architecture. It is a matter of proportions.”
Moda are mare legătură cu arhitectura, succesul unei apariţii stă în proporţii. Femeile mature trebuie să ştie cum să se îmbrace ca să îşi pună în evidenţă formele cu care au fost înzestrate de la natură şi trebuie să ştie că, de obicei, mai puţin este mai bine. Un exemplu concret: dacă îţi pui în evidenţă decolteul, „derriere-ul” lasă-l să fie descoperit în intimitate.
„You can be gorgeous at thirty, charming at forty, and irresisttible for the rest of your life.”(Poţi fi strălucitoare la 30 de ani, fermecătoare la 40, şi irezistibilă pentru restul vieţii)
Vârsta este importantă pentru toţi oamenii, dar în special pentru femei. De-a lungul anilor, o femeie trebuie să ştie să se îmbrace conform vârstei: „funky” la 20 de ani pentru că îşi permite, elegantă la 30 de ani deoarece deja se cunoaşte, încântătoare la 40 de ani, însă irezistibilă tot timpul. Acest lucru se poate face respectând toate regulile de mai sus.


2 comentarii:

 1. Folosesc Chanel No.5 pentru ocazii deosebite, seri la teatru sau filarmonica - când îmbac "la petite noire" ;)
  Superba aducere aminte... Am vazut filmul, în care rolul fetitei parasite în orfelinat - Gabrielle Bonheur Chanel - poreclita Coco, este intrepretat de Audrey Tautou. Impresionanta viata celei ce a devenit cea mai cunoscuta creatoare de moda din lume. Un caracter hotarât, amestec de timiditate, curaj si încapatânare, rafinament, putere si talent înnascut si toate acestea ascunse sub aspectul fizic fragil.
  Te pup. O zi minunata îti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 2. Un parfum de zile mari ce poarta un nume mare.
  Cat de bine ai prins esenta aceste femei!
  Pupici!

  RăspundețiȘtergere