joi, 14 august 2014

Sirop de menta

Toata lumea stie multe despreME NTA,aceasta planta numai buna in ceaiuri fierbinti iarna sau in ceaiuri cu gheata ,vara,dar are multe utilizari si multe beneficii pentru sanatatea noastra.Nu casta nimic,deoarece daca nu creste in gradina,sigur o putem gasi in multe locuri,mai ales acum ca vara e in toi.:)

Azi ,si eu am facut un delicios sirop de menta.Spun ca e delicioos deoarece cana in care mi-am pregatit si eu s-o degust cu apa de izvor si gheata a fost sorbita de o micuta vecinuta ,care tocmai trecea pe ulita mea,in drum spre Cris ,alaturi de mama ei.A spus ce e delicioasa.:))Copiii nu stiu sa minta,nici sa fie fatarnici,deci sunt convinsa c-a iesit un deliciu.

 Iata cum l-am preparat:

Am cules doua main mari de menta ,am spalat-o,apoi am fiert-o in 2 l de apa ,lasand sa clocoteasca cam 10 minute,oala fiind acoperita cu un capac.
Ceaiul astfel preparat l-am lasat la racit,iar a doua zi,adica azi,l-am strecurat,am stors bine,bine menta si am pus ceaiul astfel obtimut din nou la fiert adaugand 2 kg d e zahar si zeama de la 2 lamai.
Amestec zaharul pana se topeste,pun capacul si las siropul sa fiarba  clocotit 15 minute,apoi le pun in sticlute cu capac si le las la caldurica ,intr-o ladita captusita cu haine.:)O geaca mica  a lui Mark e numai buna in astfel de situatii.:)

Mi-ar place sa pun si imagini de la ceea ce am realizat,dar daca baietii au plecat de acasa,s-au dus cu toata tehnologia.:))

8 comentarii:

  1. Ultimul tau paragraf m-a facut sa rad, eu obisnuiesc sa zic " cand ai copii, n-ai nimic" :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si maaare dreptate ai!:))
      Cand sunt acasa nu am loc de ei,acum s-au dus cu aparate,telefoane,cabluri,asa ca pana nu vine careva acasa am doar laptopul...cica nu-i destul de "tare" pentru nevoile lor.Asta-i norocul meu.:))Mie-mi ajunge.:)

      Ștergere
  2. Foarte buna idee! Racoritor pentru vara! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubesc menta... asa ca, ador siropul acesta. Trebuie sa fac si eu neaparat. Pacat ca locuim atat de departe, ca altfel as fi venit in vizita la un pahar de suc.
    Te pup draga mea. Un start bun in weekend!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sper totusi ca intr-o zi vom bea linistite un sirop de ce o sa mai am prin camara.:))

      Am facut sirop de papadie,salcam,muguri de brad si acum de menta,dar sticlutele se golesc cu mare viteza.:)Nu-mi pare rau,numai ca nu mai stiu din ce-o sa mai fac.Acum urmeaza siropul de zmeura.

      Pupici!

      Ștergere
  4. Să prepari de zmeură în cantitate mai mare. ;)

    RăspundețiȘtergere