am fost pe linkul tau - la Floriile reformate, sunt poze multe si povestesti minunat despre serbarile de odinioara, dar tot nu am aflat cum se face Koriga ! si nici nu am inteles ce fel de mancare este! si mi-e o pofta si sunt curioasa, ca imediat explodez ☺☺☺ Hai te rog, nu ne mai fierbe , spune-ne cum se face Koriga . pup. Noapte buna! ♥
.Este o mancare taraneasca cu pisat de porumb,sunculita taiata marunt si verdeturi(adica muuuuult patrunjel),iar sarea,piperul ,vegete si boiaua sunt puse dupa gust.Cam asta e compozitia si la Koriga,numai ca modul de"impachetare" e altul.Nu m-a lamurit nimeni de ce se pune aceasta compozitie in coji de oua,dar timpul cred ca-mi da mici explicatii.Probabil,iernile lungi de alta data secatuiau butoaiele cu varza acra,iar pe cand venea primavara,gospodinele se vedeau nevoite sa gaseasca un alt mod de a face "sarmale":))Asta e explicatia mea:)).Oricum,acest fel de mancare se face doar o data pe an,si numai la Remetea ,de Florii.Dupa ce pisatul(azi se amesteca si cu putin orez) a fiert se toarna lapte din belsug si se mai lasa sa dea intr-un clocot.Pisatul devine mai moale si se infoaie bine(nu degeaba se zice"s-a infoiat ca pisatu-n sarmale"...).Se serveste de cate ori ti-e foame:)). Se da jos coaja oului,forma ramanand super,apoi se pune acea zeama de lapte si....poti manca.Chiar iti place ,dar numai daca ai ...suflet remetean:).
Eu inca n-am facut singura acest fel de mancare,am ajutat-o doar pe bunica,apoi pe mami,dar crede-ma Carmen ca mai putin de 100 de Koriga nu are voie mami sa faca.:)Deja si 100 pare putin. Pupici! Poate ne-om intalni o data de Florii si o sa gustati si voi si atunci o sa-mi dau seama daca aveti sau nu suflet...remetean.:)
impresionant! din pacate, chiar daca voi ajunge prin Remetea nu cred ca voi avea norocul sa ajung vreodata de Florii... zau ca as fi gustat din ciorba asta, arata colosal! pup draga mea. Sarbatori faine sa aveti! Maine e joia verde :)
Desi e o mancare ce s-ar putea face si alta data,parca de Florii are un gust aparte,o aromaunica. Azi Sorin a varuit toti pomii fructiferi din gradina noastra,a vecinei,care e una din "bunicile " lui Mark si de pe straduta.A facut voluntariat,nu gluma.:) Pupici si numai bine!
am fost pe linkul tau - la Floriile reformate, sunt poze multe si povestesti minunat despre serbarile de odinioara, dar tot nu am aflat cum se face Koriga ! si nici nu am inteles ce fel de mancare este! si mi-e o pofta si sunt curioasa, ca imediat explodez ☺☺☺ Hai te rog, nu ne mai fierbe , spune-ne cum se face Koriga .
RăspundețiȘtergerepup. Noapte buna! ♥
.Este o mancare taraneasca cu pisat de porumb,sunculita taiata marunt si verdeturi(adica muuuuult patrunjel),iar sarea,piperul ,vegete si boiaua sunt puse dupa gust.Cam asta e compozitia si la Koriga,numai ca modul de"impachetare" e altul.Nu m-a lamurit nimeni de ce se pune aceasta compozitie in coji de oua,dar timpul cred ca-mi da mici explicatii.Probabil,iernile lungi de alta data secatuiau butoaiele cu varza acra,iar pe cand venea primavara,gospodinele se vedeau nevoite sa gaseasca un alt mod de a face "sarmale":))Asta e explicatia mea:)).Oricum,acest fel de mancare se face doar o data pe an,si numai la Remetea ,de Florii.Dupa ce pisatul(azi se amesteca si cu putin orez) a fiert se toarna lapte din belsug si se mai lasa sa dea intr-un clocot.Pisatul devine mai moale si se infoaie bine(nu degeaba se zice"s-a infoiat ca pisatu-n sarmale"...).Se serveste de cate ori ti-e foame:)).
ȘtergereSe da jos coaja oului,forma ramanand super,apoi se pune acea zeama de lapte si....poti manca.Chiar iti place ,dar numai daca ai ...suflet remetean:).
Eu inca n-am facut singura acest fel de mancare,am ajutat-o doar pe bunica,apoi pe mami,dar crede-ma Carmen ca mai putin de 100 de Koriga nu are voie mami sa faca.:)Deja si 100 pare putin.
Pupici!
Poate ne-om intalni o data de Florii si o sa gustati si voi si atunci o sa-mi dau seama daca aveti sau nu suflet...remetean.:)
impresionant! din pacate, chiar daca voi ajunge prin Remetea nu cred ca voi avea norocul sa ajung vreodata de Florii... zau ca as fi gustat din ciorba asta, arata colosal!
Ștergerepup draga mea. Sarbatori faine sa aveti! Maine e joia verde :)
Desi e o mancare ce s-ar putea face si alta data,parca de Florii are un gust aparte,o aromaunica.
ȘtergereAzi Sorin a varuit toti pomii fructiferi din gradina noastra,a vecinei,care e una din "bunicile " lui Mark si de pe straduta.A facut voluntariat,nu gluma.:)
Pupici si numai bine!
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Ștergere