joi, 19 noiembrie 2009

alb/negru

De data asta nu ma gandeam la muzica, ci ...
Mergand de la Stei la Beius,doua orasele din sudul Bihorului,mi-au trecut prin fata ochilor mai multe scene coborate parca din Caragiale.Pe langa afisele electorale multicolore, care deja sunt de-a dreptul grotesti, au aparut si marionetele.Copii,imbracati in frumoasele costume populare,ieseau in cete vesele din Caminele Culturale unde s-au tinut cine stie ce cuvantari stufoase.In urma lor apareau simpatizantii partidului politic, imbracati in acele culori,,calde"-(asa am invatat la scoala-rosu,galben portocaliu sunt culori calde)-pe care le-au primit de la... mai marii lor.Pretutindeni cantec, joc si voie buna!
In Beius ,deja coloana de masini iti punea nervii la incercare,alaturandu-te mai stiu eu carei caravane politice-doar dupa gecile sau bastile ,,calde" ii mai distingeai.Aici, copiii de la oras se plimbau cu baloane colorate tot in culorile ,,calde", primite in dar de la.... depinde ce grup de voluntari politici le-au iesit in cale .
Dupa atata culoare ,caldura si animatie am ajuns la destinatie. Aici totul s-a transformat in alb si negru sau mai bine zis in griul nepasarii culorilor politice. Aici totul a ramas neschimbat inca din vremea comunista- acelasi gard de sarma, aceasi poarta veche, aceleasi scari tocite de atatia pasi, aceleasi coridoare lungi si semi luminate,aceleasi ...saloane navaruite si pline de... sperantele celor care vor sa se faca bine si sa mearga acasa. Aici n-a patruns atata culoare-domina verdele halatelor,nici animatie-doar pasii asistentelor , a medicilor sau a vizitatorilor,in schimb,caldura este ...ca noroc! de la caloriferele, chiar daca prea vechi, inca functionabile.
De 20 de ani politicienii au tot vrut sa revizuiasca ceva ,dar fara sa se schimbe nimic...asa ca imi voi pune eterna intrebare:
EU CU CINE VOOOTEEEZZZZ
???? ..... ca mai sunt cateva zile.

3 comentarii: