miercuri, 16 decembrie 2009

Copiii si cartile

Incerc,ca un parinte normal,sa insuflu baietilor mei placerea de a citi .Nu stiu daca e bine, dar zilnic trebuie sa-si citeasca" portia",altfel nu au voie pe calculator.Deocamdata baietii se supun,dar nu stiu de ce nu-si iau cartea in mana fara sa fie obligati?Daca acum nu citesc de placere,mai tarziu ce-o sa faca?Teddy incerca sa ma convinga ca de aia nu citesc tinerii fiindca au o multime de alte preocupari (tv, net, mess, ...). Nu contest acest lucru, dar tot nu inteleg de ce lectura nu este o placere pentru ei,ci o obligatie??
Starea asta de" nonlectura" este atat de profunda in Romania, incat s-a constata ca un roman citeste in medie o carte pe an. Ingrijarator,nu!?

5 comentarii:

  1. Daca nu le gasesti macar o carte care sa-i intereseze cred ca nu iti reuseste educatia. La calculator ce cauta ei? Incearca sa gasesti ceva, o lectura care sa-i ajute sa devina interesant fata de prietenii de la calculator.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nemultumirea mea este tocmai faptul ca citeste doar ce-i dau eu sa citeasca sau ce-i obligatoriu la scoala.Dupa ce citeste o carte imi povesteste partile care i-au placut,dar nu-si ia el cartea in mana sa citeasca in "timpul liber".
    Am incercat pe langa sciitori romani (Slavici,Creanga,Sadoveanu,Chirita...)si cu autori straini(Verne,Twain,Malot,Dumas...).
    Ce s-ar potrivi baietilor de 13 ani?
    Cel mic,citeste deocamdata,povesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Traim in aceeasi lume,bat-o cucu, plina de ...calculatoare,Steluta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua
    Las acest link in speranta ca voi fi de ajutor cumparatorilor,vânzatorilor de carte
    http://adaugaanunturigratuite.blogspot.com/
    o zi buna

    RăspundețiȘtergere