vineri, 18 decembrie 2009

Copilarie...

unde esti?
-Ies afara,mami!imi spune propt un glascior din dosul fularului gata legat.Il inspectez: ghete,geaca,manusi, fular, caciula.E pregatit!Poate iesi in zapada. N-apuc sa ies dupa el,ca a si disparut.
Cand ajung in gradina vad in departare o mogaldeata rosie si una neagra.Nuuuu!Nu e Mosul cu renul!E Mark impreuna cu Rexi.Se intreceau prin zapada proaspata.Doar urmele lor au ravasit intinderea alba.
Inchid ochii.....
Albul gradinii se umple de stigate si chiote de copii.Toti au in mana cate o crosa facuta din rachitele atat de darnice ce cresc pe marginea lacului inghetat si transformat intr-un adevarat patinoar.Echipele gata impartite,aluneca de la o poarta la alta straduindu-se sa tina cat mai bie pucul facu dintr-o conserva de peste bine,bine batucita.E veselie mare!!!Obrajii rumeni se vad de dupa caciuli,iar gecile incalzesc vreo saniuta lasata pe margine pe post de tribuna,sau stau agatate in cuiere naturale de hucarai.Jocul ajunge sa se incinga la maxim,dar nu e nevoie de arbitru,fiecare copil fiind prea absorbit de meci.In vacarmul de pe patinoar abia se aude glasul bunicii, care ne striga din poarta casei .Trei jucatori trebuie sa paraseasca terenul,asa ca meciul se opreste. Abia acum incepe sa te dora din loc in loc picioarele din cauza loviturilor primite.Da'nu-i nimic!O sa treaca! Deja ne facem planuri pentru a doua zi cand...
Deschid ochii.
In fata mea sta Mark, la fel de imbujorat ca geaca de pe el ,cu o "crosa" in mana .
E foarte mandru de meciul pe care l-a avut cu...Rexi....

2 comentarii:

  1. Las că peste câteva zile vor fi din nou o echipă de hocheişti pe balta îngheţată din remetea.:)
    Şi jocul se va încinge la fel de vesel.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Exista o problema:nu cred ca mai avem balta!:(

    RăspundețiȘtergere