marți, 22 iunie 2010

Cat timp nu ne-am mai intalnit...


am avut niscai treaba...
Am vizionat cu clasa spectacolul"Cheita de aur",prezentat de minunatii actori de la Teatrul "Arcadia" din Oradea...unde cei mici au plans sau au ras alaturi de Buratino...












...apoi am vizitat Muzeul Militar ,tot din Oradea,iar baietiii mei au fost tare incantati de tot ce au vazut,dar pe mine m-a distrat dorinta lor de a trage cu o arma adevarata,numai ca era prea grea:)...asa ca Teddy tinea arma ,iar ei incercau sa faca toate operatiunile pana la punctul final, in care in sfarsit trageau...:)Cu asa soldati poti merge la lupta:)!









Am vizitat si ce-a mai ramas din Gradina Zoologica,vedeta fiind o maimutica ,care a facut spectacol in cusca sa ,dandu-se pe un leagan sub [privirile admirative ale copiilor,care la sfarsit au si aplaudat-o:),dar si un paun care si-a deschis coada pentru aputea fi admirata...In rest ...animale triste...mai putin cardul de bobocei de rata, care se grabeau sa treaca prin fata noastra la...apa.







Ne-am distat apoi in parc ...






Apoi am avut de pregatit sfarsitul anului cu toata hartogaria de rigoare,dar si cu serbarea ,care anul acesta ,a avut un aer aparte,...adica parca decupat din trecut.
Totul s-a petrecut in straie populare bihorene cu cantece, poezii si jocuri populare, intr-un Camin Cultural "gatit" cum se cuvine...
Acest lucru a adus lacrimi in coltul ochilor nu numai celor implicati direct,adica parintilor mandri de copilasii lor,dar si oamenilor simpli de la sat,carora le era dor sa vada cum staiele acele frumos lucrate,ies la iveala.
Ca un fapt divers,Teddy purta o camasa care avea cel putin 80 de ani!!!!E super!!!Am imprumutat-o de la o bunicuta care mi-a dat-o cu multa placere,dar a trebuit s-o dau inapoi...e un lucru de valoare pentru ea,ere al tatalui ei.Cu camasa lui Mark,nasul lui a jucat in tinerete:).
Un ajutor de nadejde a fost pentru pregetirea acestui program,o doamna cu o voce superba,o iubitoare de folclor din sat,Violeta Micula.Ii multumesc!

Cam asta am facut eu cat timp am lipsit dintre voi!
De cand cu vacanta mare,incerc sa fac treaba prin gradina,dar nu reusesc decat printre picaturile de ploaie,care sunt tot timpul ca o amenintare cecoboara din cer cu galeata insotite de tunete si fulgere...Mi-e groaza de fiecare data!!
Azi am reusit sa-mi culeg mazarea,am ales-o,avand 10 l de boabe!!!! de care sunt tare mandra,am fiert-o,iar acum astept sa se raceasca sa le pun in pungi si sa le var in congelator.
Acum in bucatarie am un miros ca de porumb fiert!Hmmm! ce pofta mi-a facut!

13 comentarii:

  1. Multe si frumoase lucruri ai facut, Angi!
    Felicitari pentru cat de aproape le esti copiilor!
    Cat despre latura casnica a vietii, tot felicitari meriti!
    Se simte mirosul de porumb fiert pana aici!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Abia acum simt ca incepe vacanta,Gina!
    Multumesc pentru aprecioerea ta!
    Poate lucrurile facute de mine sunt doar simple bucurii traite de mine sau de cei din jurul meu,dar simt ca asa nu trec degeaba prin viata.
    Ma bucura faptul ca si tu traiesti bucuria alaturi de mine!

    RăspundețiȘtergere
  3. bucuria cea mai mare a fost a copiilor, sunt sigură de asta angi.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai ziceai de mine dar si tu esti tare la activitatile extrascolare .Eu am ajuns la concluzia ca acestea conteaza enorm...uneori mai mult decat orice ora..Angi te-ar interesa un parteneriat intre scolile nostre?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce activitati interesante si foarte frumoase! Felicitari!
    M-a emotionat serbarea sfarsitului de an in straie populare. Ce mult mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo.
    Vacanta placuta si tie si copilasilor!:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Frumosi toti!!!Tare bine le sta fiilor tai cu orice port(bihorean sau magyar)!!!!Sa va odihniti si sa va distrati in vacanta mare!!!
    Te pup Angi draga!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asta-i adevarat,Steluta,eu m-am bucurat mai mult cand am terminat tot si a iesit chiar nesperat de bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai de asta te admiram,Elite,ca stiu ce inseamna sa tot organizezi cate "ceva"...,dar satisfactia e uriasa pentru copii,iar oboseala e rasplatita cand te astepti mai putin(adica eu ma astept:))...adica in cadrul orelor,cand un lucru vazut cu ochii lor e usor de adus in discutie.
    Despre parteneriat...As fi chiar incantata!!!
    N-am mai avut asemenea propuneri,dar eu tare mi-as dori,chiar daca distanta e atat de mare.Care sunt demersurile,ca ma apuc de lucru,vorbesc si cu d-na director(ca eu nu sunt la scoala de centru)si poate reusim sa facem ceva.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sincer,Teodora,si mie mi-a fost tare draga aceasta serbare!
    Am reusit sa cooptez si alti copii din sat,care nu mai sunt la scoala aici,dar au fost.
    Aveam nevoie de fete,pentru ca in clasa mea aveam doar o fata,restul fiind baieti,au venit fete mai mari,colegele lui Teddy,si chiar o fosta eleva ,care acum e la liceu.
    Sincer ,nu a fost doar o serbare de sfarsit de an,a fost ceva mai mult...o intoarcere spre o alta lume,nu mai usoara,dar poate ceva mai pura.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multam,Judy!:)
    Daca te uiti bine la Mark,parca e Nica(olecuta mai plinut:))...asa o mutrita pusa pe sotii are:)).
    Asa incerc eu sa dau si alte preocupari baietilor mei.Nefiind aproape de alte activitati(cum sunt in marile orase)ma straduiesc sa faca si ei ceva,iar eu invat odata cu ei(nu sunt experta in muzica si traditii populare,dar imi place sa descopar si sa mai iau cate "un taur de coarne":))).

    RăspundețiȘtergere
  11. Am omis ceva:
    VACANTA PLACUTA!!!
    atat voua cat mai ales copiilor...Gina,Steluta(:)ai tai au si inceput sa se simta in vacanta),Elite(bafta feciorului!!!),Teodora si Judy.

    RăspundețiȘtergere
  12. Se citeste pe chipul copiilor cat sunt de fericiti pentru ca fac ceea ce fac. Si asta numai pentru ca tu, dascalul, esti un om minunat! Te admir teribil ca ai avut energia si entuziasmul sa faci toate astea, pe vremurile astea tulburi si total demotivante!

    RăspundețiȘtergere
  13. Copiilor nu le trebuie prea mult ca sa faca ce le place,mai ales daca si tu ca dascal faci ce-ti place!Chiar le-a placut,dar in fiecare an ne place ceea ce facem,pentru ca tot timpul ne propunem altceva.
    Ce ma bucura mai mult,Cora,e ca si alte generatii de copii vin cu placere cand sunt chemati,sau mai mult,au ei initiativa,iar eu sunt alaturi de ei.
    Stii bine ca singur,ca dascal,nu poti face mare lucru,ci trebuie sa-ti fie alaturi copiii.Ei spun lucrurilor pe nume,dascalul ii mativeaza si le sta alaturi.
    Vacanta placuta!...si nu-ti cauta alceva de lucru ci fa ceea ce-ti place si poti sa-o faci bine...ajuta copiii sa fie fericiti!

    RăspundețiȘtergere