duminică, 13 februarie 2011

Impact

Ce impact au unii oameni in educatia copiilor nostri?Ca mama,dar si ca dascal am avut surpriza de a vedea in ochii micutului meu un licarit si un vis.

Nino,nino,nino!!!
Zilele trecute am avut un vizitator important la scoala.A trecut pe la noi un domn,inspector la pompieri.A vorbit cu copiii mei despre importanta acestei meserii.Baietii au fost numai ochi si urechi,iar la sfarsitul fiecarei idei au inceput discutiile si intrebarile.Trecuse deja o ora,dar discutiile continuau despre faptul ca pompierii intervin in caz de incendii,de accidente,de inundatii ,la cutremure,in situatii dificile unde salveaza vieti(oameni,animale).
Domnul inspector a plecat,dar a tinut sa remarce doua lucruri:
-in viata lui n-a mai vazut o clasa formata numai din baieti(asa e clasa mea):))
-nici nu se observa ca sunt copii de la tara...
Nici nu are cum sa fie o diferenta prea mare intre copiiii de la tara si de la oras tinand cont ca informatiile circula la fel si pe la tara,iar copiii au un nivel de cunostinte si un vocabular cel putin egal cu a celor de la oras,vorbind literar.

Pe Mark in schimb, l-a marcat aceasta vizita.De acum viitoarea lui meserie e putin in cumpana.Nu mai stie daca va deveni sofer pe tir sau pompier,dar inclina spre a doua varianta...deocamdata.:)

A jucat "cineva" un rol important in alegerea meseriei voastre?

8 comentarii:

  1. Orice va fi, important e sa-i placă ce-i va face.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Impresionanta aceasta cronica a unei vizite, altfel foarte normala.
    Noi am dus toata grupa la SMURD Targu Mures si nu ne-a venit sa gredem ce reactii au putut sa aiba copiii.
    Acum pregatim si o vizita la "mascati".

    RăspundețiȘtergere
  3. nu stiu cum s-a facut, dar aveam la engleza, profesoare tinere, elegante si foarte frumoase... îmi doream sa ajung si eu profesoara de engleza... Din motive practice, parintii m-au "reorientat" spre o meserie tehnica (sunt inginer TCM) pentru "a elimina pericolul sa ajung vre-o data profesoara într-un sat uitat de lume" Tot ei spuneau "fabricile sunt toate în orase mari" Asa ca...dupa ce am facut treapta I-a la liceu de filologie-istorie, din clasa a 11 am trecut diametral opus, la mate-fizica...
    PS: fiica mea îmi va împlini oarecum visul - împlinindu-si propria dorinta: este studenta la lb. engleza :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa sper si eu,Steluta,sa faca ceea ce-i place si s-o faca cat mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Va urmaresc incursiunile!Sunt sigura ca reactiile copiilor au fost mult pste asteptarile adultilor.Ei traiesc momentul la maxima intensitate.
    Vezi,aici e totusi diferenta,ca stam si invatam la tara...nu putem merge chiar pe unde visam.La "mascati"sigur o sa le placa mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Prima "iubire"ramane in sufletul omului si trece dincolo de noi,implininde-se in urmasi.
    Nu ti-ar fi stat rau nici ca profesoara de engleza!:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca elevii de la sat nu trebuie sa aiba nici un fel de complexe fata de cei de la oras. Am avut nenumarati colegi straluciti, veniti din satucuri si orasele, care se dovedeau la invatatura deasupra celor din Bucuresti, veniti de la licee cu traditie. Asa ca...
    Eu cred ca pozitia dascalului e definitorie pentru copii. Am avut norocul sa am profesori deosebiti la limba si literatura romana, carora le datorez o perspectiva asupra lumii pe care nu as schimba-o cu nimic.

    Baietii acestia iti datoreaza si tie probabil la fel de mult cat le datorez eu profesorilor mei.

    Numai bine,

    RăspundețiȘtergere
  8. Stiu Irina ca omul sfinteste locul,iar copilul de la tara,cel inzestrat cu inteligenta mai pastreaza si bunul simt care-l va ajuta mult in realizarea lui ca OM.
    Nemultumirea mea e ca as face mult mai multe si nu tot timpul reusesc.
    Asemenea cuvinte despre dascali,asa cum ai avut tu la romana,sunt tot mai putine,dar bine ca totusi mai exista.Un model rasare de undeva,dar cel mai probabil e chiar langa noi.Doar sa ne dam seama:).

    RăspundețiȘtergere