Joi,daca tot am fost in gradina m-am tot minunat la cat sunt de harnicute albinele.Lucrau de zor si-si incarcau piciorutele cu polen.Abia mai aveau puterea sa zboare:).Parca veneau din piata cu sacosele pline de bunatati.:))
Da!...numai ca mi se facu rusine ca eu stau si ma uit la ele.Asa ca ma apuc si eu de treaba.Culeg flori de papadie ca sa-mi prepar mai apoi un sirop...SIROP DE PAPADIE
:))Intr-o zi cat se poate de insorita...
-se culeg 200 de flori de papadie(doar floarea),se spala usor,se adauga 2 litri de apa,apoi se pune la fiert.Se lasa cam 5 min. sa clocoteasca.
-se lasa la racit pana a doua zi.
-se strecoara zeama obtinuta printr-un strecuratoare fina,apoi se adauga zaharul.Pentru 1 litru de zeama 1 kg de zahar.Mie mi-a iesit 1 litru jumate de zeama,deci am pus 1kg jumate de zahar.
-se pune la fiert,amestecand pana ce zaharul se dizolva.
-se la sa sa fiarba 20 de minute.
-se ia de pe foc si se pune in sticle pe care le puneti apoi sa stea in prosoape,la caldurica, pana a doua zi.
Se poate folosi:
ca sirop cu apa minerala,
se pune in ceai,
se bea ca sirop de tuse:)
Buna idee,nu am stiut de siropul asta,eu stiam de miere de flori de papadie care este o bunatate(am facut odata ...demult cred ca aveam vreo 9-10 ani fara stirea lui maica-mea ca sa nu se supere ca stric zaharul luat pe ratie....si a iesit o bunatate ca a mai facut si mama apoi)!!!Dar daca ma intrebi cantitatile exacte...nu le mai stiu!!
RăspundețiȘtergereSa ai duminica placuta!!!
Imi place mult prima foto.
RăspundețiȘtergereN-am stiut ca se poate face si sirop. Foloseam doar frunzele, la salata. Dac-am sa gasesc printre betoanele de la mine, atatea papadii, am sa incerc si eu. Multumesc pentru reteta.
Am uitat de siropul ăsta angi.:)
RăspundețiȘtergereDar ştiu că-i bun.;)
Nu m-as fi gandit ca se face sirop din floricelele astea galbioare :D
RăspundețiȘtergereE amarui sau cu ce aduce gustul?
Daca fierbi mai mult timp acest sirop sigur va iesi ca o miere,Judy.
RăspundețiȘtergereAm avut o duminica ,asa cum mi-ai dorit...placuta!:))Si maine as vrea sa fie tot duminica!;)
Hai la mine in gradina(foto 2):),si-ti culege ...pe alese,Teodora!
RăspundețiȘtergereAzi au si trecut doua sticlute,Steluta,la cat e de bun.
RăspundețiȘtergereA venit Sorina pe la noi si i-am servit ca la "mama acasa"...branza topita facuta de mami,ceapa verde din gradina,sirop de papadie cu apa minerala,iar la final haias facut de buni(si sa vezi ce bune i-au iesit!)
Saptamana asta mai fac o portie,dar voi adauga si zeama de la o lamaie.
Are exact gustul mierii de albine ,dulce si aromat,Olgutza.
RăspundețiȘtergereSi maica-mea face amuce din papadii :)! tot un fel de miere doar ca nu e atat de solidificata ca si mierea de la albine ;)
RăspundețiȘtergereAsa e si siropul meu,Manu,aproape ca mierea de albine.
RăspundețiȘtergereNu am incercat. Pare o idee buna.
RăspundețiȘtergereNimic nu e mai sanatos ca un sirop natural,Denisia.Incearca !E tare bun!
RăspundețiȘtergeresper sa iasa cv :) eu vreau sa al fac acest sirop :p
RăspundețiȘtergereEu azi am facut din nou din 3 litri de ceai de papadie.Mi-au iesit 16 sticlute.
ȘtergereSaptamana viitoare mai fac o portie:)
Poti adauga si un pliculet de sare de lamaie.O sa aiba o culoare mai apropiata de cea a mierei.
dar acuma am citit cum se face ,,
RăspundețiȘtergerefac si eu;)
f buna reteta,merita ,incercati!
RăspundețiȘtergereImi pare bine ca ti-a placut!
Ștergeree minunat. dar se poate face si din frunze daca nu am reusit sa strangem flori.
RăspundețiȘtergeresarea de lamaie este f.f. toxica....
RăspundețiȘtergere