joi, 29 aprilie 2010

Lupul

Ieri seara ,agitatie mare in sat.Urlau sirenele ambulantelor cum urla de obicei prin marile orase,numai ca la noi nu e un obicei asa ceva ,ci este chiar anormal.Ce s-a intamplat? Ce-i ? Am iesit cu mic cu mare pe la porti.Cei mai curiosi au mers mai aproape de locul cu pricina.Mi s-a facut pielea gaina!
Cica ,in satul vecin,situat in vale ca si noi,un lup flamand a atacat chiar in gradina omului.Nici n-a avut timp sa reactioneze bietul om,ca doar nici nu-i trecea prin cap ca se va intalni cu lupul.Ei,bine!Gradina omului se continua chiar cu padurea,deci nu pare anormal,dar totusi sa atace ziua in amiaza mare!Ce l-o fi apucat??
Abia au reusit sa-l scape vecinii din coltii fiarei.In aceasta lupta ,lupul a pierdut.L-au omorat,insa trei oameni au ajuns la spital cu rani destul de grave.
Ce senzatie trebuie sa fi avut omul?!Sa fi mancat de lup in propria gradina!E prea de tot!
Se pare ca lupul era turbat,deci pericolul mai plutesta asupra oamenilor care au luptat cu fiara.

16 comentarii:

 1. Vezi tu, Angi? astea sunt necazurile vietii, dincolo de ceea ce poti controla.
  Daca locuiesti in oras, te agreseaza zgomotele, agitatia, vecinii, care sparg ziduri, modifica.. Pe malul raului, este pericol , cand vin inundatiile.
  Langa padure, vin ursii, vulpile,lupii..

  RăspundețiȘtergere
 2. Sunt mai bine,dar urmeaza tratamente,iar satul e in carantina.Steluta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Un incident dramatic, absolut socant!
  Lupul a iesit din salbaticia lui pentru a ataca omul!
  E in pericol echilibrul om-natura, dar si linistea comunitatii!
  Angi, daca afli ce masuri au luat autoritatile pentru ingradirea acestei primejdii sangeroase si incredibile, da-ne de stire!

  RăspundețiȘtergere
 4. Sciam eu candva despre avantajele si dezavantajele locului in care traiesc,Gina.Acest a e un dezavantaj!

  Sa ai un sfarsit de saptamana,asa cum ti-l doresti!

  RăspundețiȘtergere
 5. Sincer,Manu,si zonele tale natale oamenii pot fi in pericol.Nu la Cavnic,dar in satele situate in vai sigur se mai intampla asa ceva....

  Legea compensatiei!Avem natura langa noi,dar si animalele salbatice ...

  RăspundețiȘtergere
 6. Oamenii raniti sunt la spital,lupul e mort,iar cei in masura fac cercetari .Vor sa vada daca au fost muscate si animale de acest lup,deoarece se presupune ca ar fi fost turbat.Satul e in carantina.
  Cel putin nu se sta cu mainile in san,Pescarusule,dar de animale nu te poti feri tot timpul.

  RăspundețiȘtergere
 7. Groaznic, ce-a putut sa se-ntample!

  RăspundețiȘtergere
 8. eu stau aproape de padure si mai vin uneori vulpile sa ne vada :))

  RăspundețiȘtergere
 9. Rabia nu alege ca esti la sat ori la oras.. sa nu creada cineva ca la oras esti ferit sa fi atacat daca un ciine turbeaza.. e o boala si cind un animal e turbat ataca oamenii, din fericire un animal turbat traieste foarte putin 12- 20 zile, asa ca multe dupa ce turbeaza mor inainte de a ajunge la asezarile omenesti.. insa un animal turbat se cunoaste usor dupa limba mare si umflata , dupa ochii tulburi si dupa mers, ( merge mai greoi si nesigur deoarece rabia afecteaza vazul )... la mine in sat au fost 4-5 vulpi turbate si 2 lupi de cind stiu eu..dar nu au muscat pe nimeni ca lumea s-a ferit pina au venit vinatorii si le-au impuscat... pe primul lup turbat (de cind stiu eu, cam 19 ani in urma) l-a urmarit Bunicul meu si cu 2 vecini sa nu-i piarda urma pina cind au anuntat vinatorul cel mai apropiat.. ajunsese in centrul satului chiar linga usa scolii din localitate..acolo l-au impuscat, dar repet..atita timp cit exista animale pe lume nevaccinate antirabic...va exista si rabie indiferent ca locuim la sat ori la oras.

  RăspundețiȘtergere
 10. Acum isi dau seama oamenii din sat,Teodora, cat de expusi sunt, mai ales cand pornesc singuri dupa una, alta prin padure sau natura.

  Dar ispita e prea mare sa renunti la atatea ...frumuseti!:))

  RăspundețiȘtergere
 11. Iar prin oras, dai de alte animalute parca la fel de turbate ca in padure,Manu.:))

  RăspundețiȘtergere
 12. Ai perfecta dreptate,Ninu!Tot timpul suntem in pericol,ca traim la sat,ca traim la oras.

  RăspundețiȘtergere
 13. Da ,mii de vorbe,poti fi mancat de lup si in 2010 in propria gradina.

  RăspundețiȘtergere